Senatorul Cârciumaru: ,,Medicii şi profesorii vor putea depune cereri pentru locuinţele ANL şi după 35 de ani

351

Comisia pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului din cadrul Senatului României, condusă de senatorul Florin Cârciumaru, a acordat raport favorabil unui amendament propus la Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia. Potrivit senatorului PSD Florin Cârciumaru, președintele Comisiei pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului, inițial a fost aprobat un amendament la proiectul de lege, astfel că medicii rezidenţi şi medicii specialişti pot depune cereri pentru obținerea locuinţelor construite prin programele ANL şi după ce împlinesc vârsta de 35 de ani.
În plenul Senatului, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a propus însă ca amendamentul să fie completat cu cadrele didactice, atât profesorii, cât şi învăţătorii şi educatorii, astfel că şi aceştia vor putea depunde cereri pentru a beneficia de locuinţe ANL şi după împlinirea vârstei de 35 de ani. „Prin excepţie de la prevederile art. 8 alin (1), medicii rezidenţi şi medicii specialişti pot depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin programele ANL şi după împlinirea vârstei de 35 de ani”, potrivit amendamentului adoptat cu 90 de voturi „pentru”, 0 abţineri şi 0 voturi „împotrivă”.
De asemenea, senatorii au votat Proiectul de lege inițiat de Guvern privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.28/2017 pentru completarea art.6 din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia cu 89 de voturi pentru, 0 abţineri şi 0 voturi „împotrivă”. Astfel, prin aceste modificări, Agenția Națională pentru Locuințe a fost autorizată să utilizeze, pentru cheltuieli de funcționare, 5% din resursele constituite pe anul în curs, rezultate din închirierea și vânzarea de locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here