Senatorul Cârciumaru, la discuții cu secretarii de stat ai Ministerului Energiei!

295

În urma problemelor semnalate, la Complexul Energetic Oltenia, de către salariați și sindicate, senatorul PSD, Florin Cârciumaru, s-a întâlnit, la Ministerul Energiei, cu secretarul de stat Doru Vișan în vederea urgentării soluționării achiziției de certificate de CO2 și a menținerii avizului de încadrare a locurilor de muncă de la CE Oltenia în condiții speciale.

„Am reluat în discuție, cu domnul secretar de stat Andrei Maioreanu, și problema investiției societății Hidroelectrica, de pe Defileul Jiului, acesta declarându-se optimist în ceea ce privește reluarea lucrărilor, în decurs de câteva luni, după obținerea unor noi avize și autorizații. De asemenea, discuții am purtat cu domnul secretar de stat Vișan și în privința stocurilor de cărbune, dumnealui asigurându-mă că, deși compania întâmpină dificultăți în sensul realizării acestora, nu se impune apelarea la rezerva națională, așa cum s-a vehiculat în unele grupuri”, a spus senatorul PSD.
După Cârciumaru, o altă problemă stringentă, care necesită rezolvare, în perioada imediat următoare, este numirea unui nou membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, după revocarea lui Daniel Antonie, specialist în minerit.

Vrea înlocuitor pegătit pentru Antonie!
„Așa cum am mai spus și până acum, consider inoportună numirea în acest for important de conducere, a unei persoane nepregătite în sectorul minier care, în acest timp, se confruntă cu severe probleme și, o altă decizie greșită luată de către ministrul Energiei, Anton Anton, sau de membrii Consiliului de Supraveghere din CE Oltenia, poate aduce compania într-o situație fără scăpare. Indiferent de culoarea politică a ministrului sau a altor factori decizionali din sistemul energetic, în conducerea Complexului Energetic Oltenia trebuie să primeze profesionalismul și pregătirea în domeniul respectiv.
CE Oltenia a ajuns la un nivel în care nu-și permite să mai facă vreo greșeală sau să aibă în actul managerial și decizional persoane nepregătite sau controversate și care să experimenteze pe spatele miilor de angajați din minerit și energie, punându-le acestora în pericol locurile de muncă”, a conchis parlamentarul de Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here