Senatorul Cârciumaru, bilanț la sfârșit de an

935

Senatorul PSD de Gorj, Florin Cârciumaru, și-a prezentat bilanțul activității parlamentare pe anul 2019. Pe parcursul celor două sesiuni parlamentare din acest an, Florin Cârciumaru, președintele Comisiei pentru Administrație Publică, a semnat 26 de inițiative legislative, a adresat 10 declarații politice parlamentare și a avut 18 luări de cuvânt în plen.
Deși PSD s-a aflat la guvernare în cea mai mare parte a anului, Cârciumaru a luat la întrebări cinci miniștri, iar o interpelare a fost adresată prim-ministrului României. De regulă, întrebările și interpelările sunt apanajul opoziției. „Obiectul interpelării premierului reprezenta problemele pe care cel mai mare producător de energie pe cărbune din România, Complexul Energetic Oltenia, le întâmpină în noul context economic național și avea denumirea «CE Oltenia, asfixiat de prețul ridicat al Certificatelor de carbon și de taxa de 2% din cifra de afaceri»”, se arată într-un comunicat de presă.
Printre demersurile și inițiativele legislative ale lui Cârciumaru din 2019 se numără și două propuneri importante pentru Gorj. Una dintre ele se referă la modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care vizează în special salariații Complexului Energetic Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here