Senatorii Iriza, Cârciumaru și deputatul Weber luptă împotriva discriminării salariaților CEO! Cei trei cer prin proiect modificarea legii privind sistemul unitar de pensii

1345

Pe data de 4 decembrie, Iriza, Cârciumaru și Weber au înregistrat la Biroul Permanent al Senatului un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
În expunerea de motive, aceștia explică faptul că propun modificarea și completarea legii din 2010, deoarece în 2019 când au depus o inițiativă legislativă de modificare și completare a aceleiași legi, cu trei propuneri, în final au trecut doar două de Camera Deputaților. Deoarece nu a fost adoptată și modificarea care viza art.29 alin. (1), în prezent, s-a creat o situație discriminatorie în rândul salariaților care lucrează în unități economice similare celor încadrate în condiții deosebite de muncă.
Soluția normativă, propusă prin inițiativa aceasta, a celor trei parlamentari de Gorj este tocmai aceea de a completa textul art.29 din lege prin adăugarea unui aliniat(3) cu următorul conținut: ,,Locurile de muncă dintr-o unitate economică, similar celor încadrate în condiții deosebite, conform alin.(1), vor fi, de asemenea, încadrate în condiții deosebite de muncă”.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here