Senator PSD Gorj: Măști de protecție gratuite pentru fiecare român

1403

O propunere legislativă inițiată de PSD și Pro România, care prevede acordarea a 30 de măști de protecție, gratuit, fiecărui român, pentru a se proteja de noul coronavirus, a trecut de Senat.
„În prezent, din cauza pierderii temporare sau definitive a locurilor de muncă și, totodată, din cauza prețurilor oscilante pentru măștile de protecție, foarte mulți cetățeni se află în imposibilitatea de a suporta cheltuielile aferente achiziționării acestor măști. Era de datoria Guvernului să acorde mijloace de protecție împotriva noului coronavirus și să se asigure că milioanele de români pot să pună în aplicare măsurile de protecție. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a anunțat Florin Cârciumaru, senator PSD Gorj.
Astfel, în vederea asigurării protecției cetățenilor de pe teritoriul României, în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătății, prin Unifarm SA, dispune achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni și din import.
Fondurile pentru acordarea măștilor se asigură de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA.
Distribuția măștilor ar urma să fie realizată de aceeași companie, prin Direcțiile de Sănătate Publică județene și a Municipiului București, de către autoritățile publice locale.
Proiectul de lege trebuie aprobat și de Camera Deputaților.
Guvernul anunțase o inițiativă similară, destinată însă numai persoanelor fără posibilități materiale. Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că problema măştilor gratuite pentru populaţie va fi analizată joi de Guvern, ea precizând că doar categoriile defavorizate le vor primi, nu toţi românii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here