Semne rele? SRI își cumpără măști de gaze în valoare de 2 milioane de euro!

1102

Jurnalul. ro: Recent, Guvernul a actualizat valoarea de inventar a terenului și a clădirilor care compun Complexul Palat Cotroceni, astfel încât am aflat, cu acest prilej, că imobilele în care funcționează Administrația Prezidențială valorează aproape 1,5 miliarde de lei.

Există, însă, o instituție aflată, cumva, sub autoritatea informală a Administrației Prezidențiale pentru care, de asemenea, Guvernul României a actualizat valoarea de inventar a clădirilor și terenurilor pe care le administrează. Este vorba despre Serviciul Român de Informații, care utilizează, oficial, terenuri, sedii, garnizoane, cabinete medicale, spitale, un cimitir și câteva sute de locuințe de intervenție, la o valoare de inventar totală de… peste două miliarde de lei. Calculul a fost făcut la începutul acestei luni și a fost „sărbătorit” de către SRI cu o achiziție specială. Mai exact, instituția condusă de Eduard Hellvig a achiziționat măști de gaze, pentru care va plăti două milioane de euro.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a adoptat, în data de 3 august, Hotărârea de Guvern nr. 998/2022, privind actualizarea valorilor de inventar ale unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Serviciului Român de Informații, pentru modificarea Anexei 43 a HG 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și cu privire la scoaterea din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil retrocedat persoanelor îndreptățite.

Actul administrativ este semnat de Nicolae Ciucă, în calitate de prim-ministru, și este contrasemnat de către ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, precum și de către directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Raul Hellvig.

Conform primului articol al acestei Hotărâri de Guvern, „se aprobă actualizarea valorilor de inventar ale unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Serviciului Român de Informații”, așa cum rezultă din Anexa 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here