Semnătura electronică, introdusă de la 1 iunie

205

semnatura electronicaÎn urma faptului că, iniţial, se anunţase că data de 1 aprilie este termenul maxim la care furnizorii de servicii medicale din Gorj trebuie să-şi depună raportările lunare cu serviciile efectuate, prin mijloace electronice de transmitere on-line în SIUI, în vederea decontării, termenul s-a amânat pentru data de 1 iunie.

În aceste condiţii, în mai puţin de două luni, furnizorii de servicii medicale care se află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj trebuie să-şi procure certificatul digital. Valoarea acestuia este de 60 de euro. Astfel, furnizorii de servicii medicale vor fi nevoiţi să achite suma de 60 de euro, pentru a putea raporta serviciile medicale către CJAS Gorj.

Confom lui Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj, raportările se fac electronic şi la această dată însă nu în totalitate, astfel că de la 1 iunie, acestea vor trebui efectuate numai în sistem electronic. Furnizorii care şi-au achiziţionat deja certificatele digitale crezând că de la 1 aprilie vor fi obligaţi să raporteze serviciile spre decontare folosind semnătura electronică, o pot face şi până la 1 iunie.

Raportările lunare transmise în SIUI trebuie să poarte semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat digital eliberat de oricare dintre furnizorii de certificate digitale acreditaţi în condiţiile Legii 455/2001 privind semnătura electronică. Măsura a fost luată conform Ordinelor CNAS nr. 974/2010 şi 1571/2010.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here