Seminarul Zonal de Karate Kyokushinkai, o “şcoală altfel”

381

În perioada 08-10 aprilie s-a desfăşurat, în municipiul Târgu-Jiu, ediţia a 8-a a Seminarului Zonal de Karate Kyokushinkai, pentru copii, juniori, tineret şi seniori. Potrivit organizatorilor, examenul de final a reprezentat pentru copii o “şcoală altfel”, fără catalog, unde au demonstrat că sunt ambiţioşi și că au spirit competitiv.

Seminarul Zonal de Karate Kyokushinkai, care s-a desfășurat la Târgu-Jiu, weekend-ul trecut, a fost coordonat de către Horațiu-Adrian Neagoie, Shihan -5DAN, în calitate de preşedinte al Federaţiei de Kyokushinkai Tradiţional şi a fost organizat de Clubul Sportiv de Karate Kyokushinkai din Târgu-Jiu.
Participarea a fost numeroasă, această manifestare reprezentând o ultimă evaluare înainte de examen karate (2)competiţiile la care va participa echipa de sportivi a CS Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu în perioada următoare. „Împreună cu Shihan, dar şi cu instructorii clubului nostru, s-au urmărit obiective bine determinate: alinierea la standardele Honbu, parcurgerea standardelor programei de examinare, dar şi sporirea atenţiei, dezvoltarea concentrării mentale, a curajului şi încrederii în forţele proprii, a respectului şi disciplinei, elemente pe care un copil nu le va folosi doar atunci când vine vorba de activitatea la sala de sport, ci şi în viaţa de zi cu zi”, spune președintele C.S. Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu.

Organizatorii, mândri de rezultatele copiilor
Pentru cea de-a 8-a ediție a Seminarului Zonal de Karate Kyokushinkai, copiii s-au străduit să înveţe tot examen karate (4)ce le cere Programa de Examinare pentru aplicarea şi susţinerea unui Examen de Grad şi s-au pregătit din timp pentru participarea la competiţiile care vor urma. ”Ei au căpătat încredere în forţele proprii, însă, mai presus de orice, au învăţat primele reguli de fair-play si sportivitate, de întrajutorare şi solidaritate cu colegii. Examenul de final a reprezentat pentru copiii noştri o “şcoală altfel”, fără catalog, unde au demonstrat spirit de disciplină, au arătat că sunt ambiţioşi, că au spirit competitiv şi mai mult decât orice, că sunt respectuoşi, într-o atmosferă distractivă şi interactivă. Avem doar sentimente de mândrie, respect şi preţuire pentru aceştia. Felicitări şi succes în activitatea viitoare!”, a mărturisit Mădălina Dumitru, președinte CS Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu.
Următoarea competiție la care vor fi prezenți sportivii de la CS Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu este Campionatul Național, care va avea loc la Sibiu, în luna mai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here