Şeful PSD vrea alianţă cu liberalii la Târgu-Cărbuneşti

198

IMG_2497Prezent la Târgu-Jiu ieri, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că şi în judeţul Gorj se va putea face o alianţă cu liberalii, chiar dacă preşedintele organizaţiei liberale, Dian Popescu, mai trebuie să crească în politică. Ponta a menţionat, de asemenea, că pesediştii pot încheia o alianţă la nivelul localităţilor cu aleşii PNL, mâine acest lucru putând deveni realitate la Târgu-Cărbuneşti.

La Cărbuneşti în şedinţa de Consiliu Local se va vota mâine pentru demiterea viceprimarului PRM, Ion Fugaru, şi înlocuirea sa în funcţie cu un alt consilier. Pesediştii par dispuşi să bată palma cu liberalii pentru a-şi impune propriul viceprimar aici, lucru confirmat şi de Dian Popescu, şeful PNL Gorj. Acum şi pesediştii, care păreau că au dubii legate de această alianţă, pot să treacă la pasul următor, dezlegarea venind chiar de la şeful PSD, Victor Ponta. ,,Aşa cum lucrăm la nivel judeţean, cu liberalii aşa putem lucra în toate oraşele şi comunele”, a menţionat însă Victor Ponta, când a fost întrebat dacă pesediştii pot să preia funcţia de viceprimar la Cărbuneşti, pe baza unei alianţe cu PNL-ul.

Relaţie cu PNL şi PC

Ponta a clarificat lucrurile şi vizavi de o alianţă cu Partidul Conservator. ,,Nu vreau să spun că o să ne iubim cu PNL-ul sau cu PC-ul nici nu cred că este cazul să ne iubim, dar să putem să colaborăm pentru un scop atât de important cred că putem face asta şi să trecem peste problemele personale la nivel local. Popescu vrea să se afirme, este noul şef, foarte bine, dar trebuie să treacă la etapa următoare, să facem ceva pentru oameni nu doar pentru noi”, a declarat Ponta. ,,Eu cred că putem, şi la Gorj ca în toată ţara, să lucrăm cu PNL-ul. Chiar cred lucrul acesta iar noi chiar ne dorim lucrul acesta. Nu avem vreun complex de partid mare, că noi avem mult mai mult şi că ei ar trebui să ne asculte. Nu, vorbesc de parteneriat, iar Popescu încet, încet o să înveţe cum este la politică. (..) El este la perioada de pubertate politică dar sunt convins că o să crească şi o să înţeleagă că politica înseamnă să faci ceva pentru oameni, nu doar să fi interesant atacându-i pe ceilalţi”, a completat şeful PSD. Ca urmare a declaraţiilor lui Ponta, soarta lui Fugaru a fost pecetluită. Pesediştii au liber să negocieze cu liberalii, şi să ocupe funcţia lui Fugaru. Trebuie menţionat că protocolul între PSD şi PRM nu opreşte astfel de colaborări politice la nivel local.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here