Șeful PSD Gorj, la consultările de la Cotroceni

1465

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a făcut parte din delegația partidului la consultările de joi de la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou guvern. „Soluția aleasă de președintele Iohannis, care a anunțat înaintea consultărilor că nu va da mandat PSD, doar va adânci criza în loc să o rezolve. PNL și Orban nu au majoritate în acest moment. Este responsabilitatea președintelui Iohannis, ca garant al respectării Constituției, să desemneze un premier care poate forma o majoritate”, a spus deputatul PSD de Gorj.
Delegaţia social-democraţilor care a discutat cu şeful statului a fost formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Mihai Weber şi Titus Corlăţean. Pesediștii consideră că n-ar fi legală desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru, după ce a fost dat jos prin moţiune de cenzură.
După consultările de la Cotroceni, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că va sesiza Curtea Constituțională dacă președintele Iohannis îl va desemna premier tot pe Orban. PSD l-a propus pentru funcția de premier pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA și fost ministru al Educației în guvernul Ponta.
„Domnul profesor Pricopie chiar este o propunere serioasă și președintele României a luat act de propunerea noastră. Președintele decide cât de scurtă sau lungă este această criză guvernamentală. Nu știu nici cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi desemnat prim-ministru, cu certitudine vom cere lămuriri”, a spus Ciolacu, după întâlnirea cu Iohannis.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here