Şeful Protecţiei Consumatorilor Gorj: „Încerc să evit stările conflictuale şi învăţ mult”

112

giurcauVineri, Mădălin Giurcău, cel care a promovat concursul în funcţia de comisar-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj, a avut prima sa zi de lucru în noua postură. Acesta şi-a început activitatea deşi, la ora actuală, lucrează printre subalterni, neavând un birou propriu, aşteptând să revină din concediu fosta şefă, Mihaela Răducan.

Reporter: Cum a fost prima zi de lucru în funcţia de şef al CJPC Gorj?

Mădălin Giurcău: Vineri, conform ordinului de numire, am fost înştiinţat să mă prezint la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj să încep activitatea conform atribuţiilor funcţiilor de comisar-şef. Concursul l-am trecut cu brio, a venit şi ordinul de numire, acum trebuie să dăm drumul la treabă, să nu stăm pe loc, să nu se simtă că a fost o pauză fără a avea conducerea legală stabilită. Precizez faptul că ordinul de numire a venit pe o perioadă nedeterminată.

Rep: Ce veţi face în următoarele zile?

M.G.: Deocamdată, dăm drumul tematicilor care sunt în lucru. Am avut vineri şedinţă cu colegii din Comisariat, am avut şi azi (n.r. ieri), punem la punct toate detaliile care mai sunt, consult ce probleme sunt şi cum le putem rezolva. De asemenea, aştept să vină şi doamna Răducan din concediu pe data de 18 iulie să-mi predea şi restul de documente, tematici, pentru a intra legal în atribuţii.

Rep: Vor avea loc schimbări în rândul personalului?

M.G.: Personalul va avea alte atribuţii. Am desemnat o persoană ca fiind purtător de cuvânt în persoana consilierului juridic, care va prelua acest portofoliu, bineînţeles alături de mine. Dorim să avem o informare deschisă, corectă şi rapidă a cetăţenilor şi a consumatorilor pe problemele ce ne sunt semnalate. Vor interveni modificări şi la serviciul Sesizări, Reclamaţii, şi în echipele operative. Se vor schimba şi comisarii în echipele de lucru, facem totul la timpul potrivit, aşa din mers, comisarii sunt profesionişti.

Rep: Care este relaţia cu subalternii?

M.G.: O parte din echipă o cunoşteam, aşa că treaba trebuie să meargă înainte, rapid, şi trebuie să se înţeleagă că începând cu data de 8 iulie 2011, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor are un nou comisar şef în persoana lui Mădălin Giurcău. Vreau să asigur consumatorii că se vor oferi servicii de calitate prin acţiunile întreprinse, iar agenţii economici să se pună la punct cu toată legislaţia şi să înţeleagă că şi dânşii, la rândul lor, devin consumatori de produse şi servicii indiferent de activitatea pe care o desfăşoară. Vin dintr-un mediu privat, nu vreau să vin cu probleme de genul că mă răzbun, că am ceva cu cineva, iar în cazul tematicilor şi a modului de lucru se vor face propuneri zilnice de către comisarii care vor pleca în control, propuneri ce se vor analiza şi astfel se vor face delegaţii zilnice.

Rep: Veţi trimite, la fel ca în anii trecuţi, câţiva comisari gorjeni pe litoral pentru a ajuta la activitatea de acolo?

M.G.: Nu ştim dacă vor fi comisari ce vor pleca la mare deoarece suntem puţini, e şi perioada concediilor, şi sunt multe de făcut luna aceasta. Luna viitoare vor fi şi mai multe târguri, se vor întreprinde şi acţiuni de noapte, solicitând şi sprijinul altor autorităţi. Atenţionez pe toată lumea să se pună la punct. Nu vin cu dedicaţii să fie o anumită firmă verificată, se va face totul de comun acord, delegaţiile vor pleca zilnic după şedinţa de la orele dimineţii.

Rep: Cine este omul Mădălin Giurcău?

M. G.: De profesie sunt consilier juridic, sunt căsătorit şi am o fetiţă. De cel puţin patru luni de zile, încerc să evit tot felul de ieşiri, am o relaţie mai mult de stat acasă pentru că nu doresc să se creeze o anumită imagine cu toate că s-au semnalat lucruri şi reale şi nereale în presă. Încerc să evit stările conflictuale, este un domeniu nou. Învăţ mult. De când am terminat cu examenul, eu tot învăţ, dovadă stând faptul că le-am cerut comisarilor să mi se pună la dispoziţie tot felul de documente şi acte ale activităţii. Doresc să reduc termenul de prelucrare al sesizărilor şi al petiţiilor, dar toate se vor face la timpul lor, în funcţie de momentul şi de persoanele pe care le am la dispoziţie. Vom încerca să mişcăm echipele atât prin tematicile pe care le avem, cât şi prin supravegherea pieţei, a produselor şi serviciilor oferite de agenţii economici.

Rep: Ce înseamnă funcţia de comisar-şef al CJPC Gorj?

M.G.: Am început să-mi dedic activitatea acestei funcţii. Este o funcţie care mă onorează şi în acelaşi timp mă obligă la responsabilitate maximă. Cine credea că voi face într-un anumit fel, voi dovedi că s-a înşelat şi că sunt o persoană cu mult mai multe responsabilităţi.

A consemnat Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here