• Acuzat că se comportă cu polițiștii din subordine ca și cu proprii argați
• Raport: ,,Înjuratul, disprețul, umilitul și aroganța sunt lucruri firești din partea subcomisarului”!
• Probleme grave de comportament pentru ofițerul de la Turceni
• Șeful Poliției Orașului Turceni face verificări repetate în teren polițiștilor neagreați, civil și cu mașina personală
• 112, folosit abuziv de Pardos să își controleze subalternii! Inventa urgențe să verifice reacția agenților
• Nereguli pe bandă la poliția de oraș, IPJ Gorj face verificări!
Subcomisarul de poliție Pardos Claudiu Ionuț, șeful Poliției Turceni, s-a ales cu o plângere la vârful Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, după ce un subordonat l-a acuzat, în scris, de injurii și de un comportament abuziv, atât la adresa sa, cât și a colegilor din cadrul subunității. De altfel, potrivit reclamantului, subcomisarul Pardos ar fi decis pe 6 decembrie, când o autospecială nu a pornit din cauza unei defecțiuni, să îl trimită pe polițistul în cauză să facă patrulare pedestră, deși afară se înregistrau -4 grade Celsius. Polițistul a ajuns la spital cu febră și frisoane, făcând pneumonie, după ce a patrulat o oră, pe jos, prin localitate. Acest incident este însă unul dintre multele suportate de subalternii lui Pardos în ultimii 3 ani, spun o parte din polițiștii de la Turceni, agenții fiind dispuși să le declare superiorilor de la IPJ Gorj de ce abuzuri au avut parte.
Pardos Claudiu Ionuț este din martie 2016 șeful Poliției Turceni, după ce anterior a prestat la IPJ Gorj ca ofițer la Serviciul Economic. Promovarea în funcție s-a realizat în baza unui examen susținut de respectivul, acesta fiind singur pe post. Rolul de șef al postului de poliție a venit la pachet cu răspunderea pentru activitatea a aproximativ 30 de polițiști din Turceni și de la posturile arondate de la Brănești, Ionești și Plopșoru, și după ce postul respectiv de poliție a fost implicat în cunoscutul scandal ,,Mafia Cărbunelui”.
Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!
Încă din prima zi în noua funcție, deși Pardos avea în subordine numeroși polițiști noi care nu au fost implicați în dosarul penal respectiv, dar și o mică parte din echipa veche(el mai prestând la acest post ca ofițer cu ani în urmă), acesta și-ar fi arătat veleitățile de comandant doar pentru agenții nou veniți la post, cu o experiență mai redusă față de restul.Practic, față de polițiștii noi, Pardos se comporta foarte urât, țipând, urlând, aducând injurii și încercând să se impună prin forță, iar pentru restul era șeful ideal. Mai precis, în momentul în care polițiștii noi nu îi intrau în grații, povestesc aceștia, respectivii erau puși să execute, la greu, schimbul trei, adică să muncească noaptea, erau primii trecuți pe grafic de sărbătorile legale și nu primeau prea multe zile libere. Polițiștii în cauză au strâns de fiecare dată din dinți, considerând că superiorul lor se va schimba, odată ce și ei vor dobândi mai multă experiență…În 2019, situația era însă similară poate chiar mai rea decât în martie 2016 când Pardos a venit la Poliția Orașului Turceni în calitate de șef. În toată această perioadă, presărată cu acest comportament mârlănesc al șefului postului Turceni, o singură plângere a ajuns la superiorii lui Pardos, motiv pentru care s-au sesizat și cei de la Control Intern. De frică, o parte dintre reclamanți au dat însă înapoi, urmare a presiunii făcute de șef, motiv pentru care Pardos a scăpat de sancțiuni.
Cu mașina bună în garaj, a trimis polițiștii pe jos
Lucrurile parcă au scăpat de sub control în momentul în care s-au făcut programările pentru luna decembrie. Pe data de 6 decembrie, conform graficului, polițistul reclamant era planificat la serviciu în schimbul 2. În data de 5 decembrie, respectivul spune că a fost contactat telefonic de un lucrător din cadrul Poliției Oraș Turceni, care i-a transmis noua dispoziție a șefului Poliției Turceni, respectiv că pe 6 decembrie va lucra în schimbul al treilea, nefiind întrebat dacă este și de acord. De altfel, în cauză nu s-a întocmit și un document care să ateste că polițistul este de acord să vină la muncă în schimbul trei. Acesta l-a contactat telefonic pe șeful Poliției Turceni pentru a-i transmite că nu poate să lucreze în schimbul trei, deoarece și-a planificat niște activități cu familia, 7 decembrie fiind sâmbăta, dar superiorul nu a ținut cont de doleanța subalternului. Pardos i-a menționat reclamantului că trebuie să își schimbe tura, cu precizarea că își poate rezolva activitățile planificate, sâmbătă, după ora 12.00. Drept urmare, reclamantul a acceptat verbal solicitarea prezentându-se la serviciu în schimbul trei. În momentul în care polițistul vrea să urce însă în mașina de serviciu, o autospecială cunoscută cu probleme tehnice, acesta vede că autoturismul nu pornește, lucru care punea în pericol activitatea programtă pentru acea seară. Acesta comunică situația superiorului telefonic, dar, spre surprinderea sa, șeful Poliției Turceni se arată deranjat de problema ridicată de subaltern și deși mai era o mașină disponibilă îi cere acestuia să plece în patrulare pedestru folosind următoarele cuvinte: ,,dă-i drumul în patrulare și gata am terminat bâlciul și sună-l pe inspectorul-șef, că tu știi să dai cu ciocul”.
Batjocură pe bani publici!
Deși afară era foarte frig, minus 4 grade Celsius, iar perimetrul nu putea fi făcut la timp, șeful Poliției Turceni nu decide să îl lase pe subaltern să folosească cealaltă autospecială care a rămas garată în fața postului, ci îl trimite, în batjocură, în patrulare, pe jos.După aproximativ 50 de minute, polițistului i se face rău și ajunge la UPU Spital Turceni, prezentând frisoane și febră, motiv pentru care i se recomandă internarea de către personalul unității medicale. Interesant este că, la o jumătate de oră de la internarea agentului de poliție, șeful Poliției Oraș Turceni vine în control să vadă dacă polițiștii execută ordinul de a patrula pedestru. Negăsind echipa în teren, Pardos se prezintă la UPU, unde i se comunică că subalternul său prezenta frisoane și febră, având pneumonie, conform diagnosticului pus de medic, motiv pentru care i se recomandă repaus. De atunci, polițistul a intrat în concediu medical, boala suferind ceva complicații.
Reclamație la șeful IPJ Gorj!
Incidentul de la începutul acestei luni i-a pus capac polițistului căruia i s-a pus sănătatea în pericol pentru că superiorul nu suferea să fie contrazis. Acesta, deși nu i-a făcut vreo plângere superiorului(fiind acuzat în mod nedrept de acest lucru), decide că era timpul ca și cei din conducerea IPJ Gorj să afle despre cele întâmplate la Turceni, dar mai ales despre abuzurile la care sunt supuși subalternii lui Pardos. Incidentul este precizat cu amănunte în scris, în cadrul unui raport întocmit în cauză și înmânat comandantului IPJ Gorj, Decebal Drăghiea. La finalul documentului se precizează și alte abuzuri făcute de Pardos, printre care și insulta inferiorului ori subordonatului de către superior sau șef care se pedepsește cf.art.336 al.2 Cod Penal.
Comportament abuziv, limbaj de maidan
Nu numai comportamentul lui Pardos este subliniat în raport, ci și diferențe făcute între salariați de către acesta, pornind de la acordarea salariilor de excelență doar apropiaților acestuia și până la programările în schimburi, în care sunt avantajați doar cei care sunt în grațiile acestuia. Se mai arată, în document, că, contrar regulamentului intern, Pardos face controale abuzive nenumărate la adresa lucrătorilor pe care nu-i agreează, controale făcute cu mașina personală, noaptea, în civil, în condițiile în care aceste verificări se fac doar cu aprobarea IPJ Gorj și realizate regulamentar, lucru care nu se întâmplă. IPJ Gorj confirmă, prin purtătorul de cuvânt Victor Țuhașu, raportul cu privire la subcomisarul de poliție Pardos astfel: ,,Se fac verificări în legătură cu aspectele sesizate într-un raport formulat de un agent de poliție, adresat conducerii IPJ Gorj”. Cu siguranță, problemele reclamate de la Poliția Orașului Turceni nu vor fi trecute cu vederea de conducerea IPJ Gorj, cu atât mai mult cu cât cele trecute de reclamant în raport pot fi cu ușurință probate de acesta.
ANAMARIA STOICA
Daca respectivul il prindea pe Caragea nu se mai plangea… Eu sunt femeie si am patrulat foarte mult timp pe jos si nu ma puteam plange, pt ca eram politist si stiam ce implica meseria…sa vi in Tg Jiu sa vezi cum se face patrularea pedestra si pe urma sa te plangi. Rusine cu astfel de erori ale sistemului pentru unul ca tine avem toti de suferit. Este posibil sa fi incadrat din sursa externa s au venit de la alte structuri. Caragea avea o vorba daca nu ti place poti sa pleci sunt destui care vor un serviciu.
Caragea avea o vorbă..daca esti proasta si stai aplecată o sa ti fie bine ,,.Adică taci si inghite
Cinste acestui tanar care se vede ca are coloană vertebrală.
” Eu sunt femeie… ( Alin)” :))))
Munca de poliție se face umblând printre oameni nu din mașina de serviciu. Dacă vrei să fi polițist numai ca să te plimbi cu mașină prevăzută cu girofar lasă-te de meserie. Alții au patrulat zeci de ani la temperaturi sub -20 și nu a murit nimeni.
Jos relatiile .sus meritocratia
Poate acum s o sesiza si conducerea MAI . si va dispune controale la modul cum se acorda salariile de excelenta pentru politisti mai vechi care urmeaza sa iese la pensie .
La politia Turceni cei din anturajul sefului .gen fini .nasi ..prieteni..beneficiaza de tratament
preferential.adica nu pot sa faca schimbul 3 că au rau de intuneric.dar la salarii de excelenta sunt primii .trecuti .salarii care conteaza la stabilirea pensiei speciale
Cred că ar trebui ca polițiștii să înțeleagă care este le este menirea să asigure ordinea publică ,apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, apărarea proprietății publice și private etc.dar se constată faptul că în sistemul de ordine publică sunt foarte multe probleme generate de modul în care unii polițiști înțeleg să își îndeplinească atribuțiile și să se comporte la serviciu la care se adaugă lipsa de profesionalism,determinarea, deficitul de personal ,lipsa resurselor financiare. Toate aceste se răsfrâng asupra societății și vedem zilnic evenimente negative privind siguranța cetățenilor și ordinea publică iar imaginea este negativă. Patrularea se poate face cu auto din dotare sau pedestru important este să îți faci datoria și să îți îndeplinește atribuțiile fără comentarii .Din aceste considerente pe zi ce trece nu mai au autoritate și oamenii nu mai au încredere în sistemul de ordine publică.