Şeful judeţului a probat una din autospecialele noi

196

Picture 083Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a primit recent patru autospeciale de ultimă generaţie, ce le va permite pompierilor gorjeni să intervină mai repede şi mai eficient, atât la incendii cât şi la descarcerări sau inundaţii. Una va rămâne în Târgu-Jiu, iar celelalte trei vor fi repartizate în alte localităţi din judeţ.

Festivitatea de recepţie şi prezentare a noilor autospeciale s-a desfăşurat ieri, la sediul ISU Gorj, în Picture 021prezenţa autorităţilor judeţene. Cele patru autospeciale au fost achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană, acelaşi proiect prin intermediul căruia ISU Gorj a mai primit şi alte trei autospeciale. Potrivit şefului ISU Gorj, autospecialele de ultimă generaţie pot fi folosite atât pentru intervenţia la incendii, cât şi la inundaţii, descarcerări sau alunecări de teren. “În cadrul proiectului, ISU Gorj a primit 3 autospeciale de capacitate medie şi patru autospeciale de capacitate mărită pentru intervenţie la incendii. Picture 015Au pe ele inclusiv aparatură de descarcerare şi sunt dotate şi cu posibilitatea de a fi folosite la alte tipuri de risc, respectiv inundaţii, alunecări de teren. Intervenţiile vor fi mai rapide, mult mai operativ decât până acum, pentru a asigura siguranţa cetăţenilor din judeţul Gorj şi nu în ultimul rând, pentru a Picture 050asigura siguranţa salvatorilor. Importanţi suntem noi prin ceea ce facem, importanţi sunt şi salvatorii pentru că ajung mai repede şi în condiţii mai bune la intervenţii. Gradul nostru de dotare era peste 70% cu tehnică depăşită din punct de vedere moral. Prin dotarea cu aceste patru autospeciale ne modernizăm şi în acelaşi timp putem interveni mai eficient”, a declarat Liviu Dumitraşcu, şeful ISU Gorj.

Picture 091Călinoiu şi Andrei, prezenţi la festivitatea de prezentare

La festivitatea de recepţie şi prezentare a participat şi prefectul judeţului Gorj, Liviu Vasile Andrei. Acesta s-a declarat mulţumit mai ales de faptul că una dintre autospeciale va ajunge la Novaci, existând astfel posibilitatea să se intervină mai repede şi în zona Rânca. “E un succes imens pentru noi, pentru că iată, una dintre ele va merge la Novaci, ne luptăm de atâţia ani ca să avem acolo o maşină de putere mare şi specială cu dotare înaltă pentru a putea să intervenim foarte rapid în cazurile de la Râncă, care nu ne-au ocolit şi sunt destul de multe”, a spus Liviu Andrei. Prezent la festivitate a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. “Suntem în faza finală de implementare a proiectului privind dotarea cu echipamente moderne a ISU. Proiectul pentru judeţul Gorj şi pentru Regiunea S-V Oltenia va continua cu etapa a II-a. Suntem în perioada de a înscrie, a redacta şi a obţine finanţarea pentru îmbunătăţirea situaţiei de dotare la nivelul inspectoratelor, încât tot ceea ce înseamnă paleta de a acoperi intervenţii pe situaţii de urgenţă, pe accidente, pe inundaţii, pe incendii, pe alunecări de teren, să fie asigurată baza materială la nivelul a ceea ce înseamnă utilaje la standarde superioare”, a precizat Călinoiu. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să încerce una dintre noile autospeciale, remarcând că ar fi “gata oricând de intervenţie cu o astfel de maşină”. După finalizarea instruirii personalului de specialitate, cele patru autospeciale vor ajunge la Detaşamentele de Pompieri Târgu-Jiu şi Motru, Secţia de Pompieri Turceni şi Garda de Intervenţie Novaci.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here