Şeful General Motors a demisionat

299
-fritz-henderson-Directorul general al General Motors (GM), Fritz Henderson, a demisionat brusc, după ce Consiliul de Administraţie a decis că producătorul auto trebuie să accelereze restructurarea sub o nouă conducere. Consiliul i-a cerut lui Henderson să îşi prezinte demisia după numai opt luni de mandat, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Preşedintele GM, Ed Whitacre, va deveni director general interimar şi va căuta imediat un înlocuitor, probabil din afara sectorului auto.

Anunţul privind înlăturarea neaşteptată a lui Henderson subliniază supravegherea strictă a activităţii companiei exercitată de un grup de noi directori ai GM, coordonaţi de Whitacre şi selectaţi de acţionarul majoritar al grupului, Trezoreria SUA.Henderson a devenit director general al GM în luna martie, după ce predecesorul său, Rick Wagoner, a fost înlăturat din funcţie de administraţia Obama, în cadrul restructurării producătorului auto.
„Consiliul a decis şi Fritz Henderson a fost de acord că, având în vedere situaţia în care ne aflăm, este timpul pentru unele schimbări”, a declarat purtătorul de cuvânt al GM Chris Preuss într-o conferinţă de presă. Guvernul SUA deţine o participaţie de 60% la General Motors, după ce a susţinut financiar producătorul auto, iar administraţia Obama a anunţat în repetate rânduri că lasă coordonarea companiei lui Whitacre, fost şef al AT&T, şi Consiliului de Administraţie. Mandatul lui Henderson a fost marcat de incapacitatea de a vinde brandurile neperformante, care a provocat semne de întrebare privind strategia grupului.Conducerea GM a anunţat, că va analiza alte posibile tranzacţii de vânzare a Saab, dar în lipsa unui acord ar putea desfiinţa brandul şi vinde o parte din activele companiei suedeze grupului chinez Beijing Automotive Industry.
Selecţie după Mediafax, realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here