Şeful DNA intră în Parchetul Gorj

248

parchetVolintiru urma să ancheteze dosarul comandat de Blejnar împotriva lui Şova şi Ponta

Şeful Biroului Teritorial al DNA din Târgu-Jiu, Dănuţ Volintiru, renunţă la cel mai solicitat post din breasla procurorilor. De la 1 decembrie, Volintiru va activa în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Mişcarea s-a făcut la solicitarea procurorului-şef de la DNA care doreşte să se întoarcă la Parchetul Gorj, acolo unde a activat înainte de a conduce DNA-ul de la Târgu-Jiu.

Procurorul-şef al DNA Târgu-Jiu, Dănuţ Volintiru a solicitat, luna trecută, Consiliului Superior al Magistraturii, încetarea activităţii din cadrul Direcţiei Anticorupţie, din motive personale. El a dorit mutarea pe un alt post în cadrul Parchetului Curţii de Apel din Craiova sau la Parchetul de pe lângă volintiruTribunalul Gorj, acolo unde a activat înainte de a deveni procuror la DNA Târgu-Jiu. În 7 noiembrie secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Biroul Teritorial Târgu-Jiu a procurorului cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Dănuţ Volintiru, începând cu data de 01.12.2011 şi revenirea sa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu aceeaşi dată.

Blejnar are vreo legătură cu mutarea?!

Dănuţ Volintiru nu a dorit să comenteze decizia sa, precizând doar că mai multe informaţii decât cele publicate pe site-ul CSM nu are de oferit.

Procurorul Volintiru a fost cel care s-a ocupat de dosarele importante ale unor oameni politici. El l-a anchetat pe Adrian Năstase, în dosarul, numit de presă “Trofeul calităţii”, pe Ionel Manţog şi Dan Ilie Morega.

Trebuie precizat că recent DNA Târgu-Jiu a primit cea mai “grea” sarcină, aceea de a se ocupa de dosarul comandat de Sorin Blejnar, cel cu rezultatul ANAF de la Complexurile Energetice, unde ţinta era senatorul Dan Şova şi Victor Ponta.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here