Şeful de sector de la cariera Pinoasa, în arest pentru delapidare

273

Marin Vătuiu, unul dintre şefii de sector de la Cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost reţinut miercuri seara de poliţiştii gorjeni sub acuzaţia de delapidare. Vătuiu este suspectat că ar fi fost implicat în furtul a peste 41 de tone de fier vechi.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, poliţiştii din Turceni au oprit în trafic pe DE 79, pe raza comunei Plopşoru, două autoutilitare ce transportau peste 41 de tone de fier vechi. Când oamenii legii le-au cerut şoferilor documentele justificative pentru marfa transportată, aceştia au prezentat avize de însoţire a mărfii întocmite în fals.
vatuiu1Conducătorii auto, precum şi alte două persoane identificate în autovehicule au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări. Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că întreaga cantitate de fier ar fi fost sustrasă din incinta Carierei Pinoasa, în baza unei înţelegeri prealabile între reprezentantul unei firme de achiziţie şi un angajat al carierei miniere. În urma extinderii cercetărilor în acest dosar, poliţiştii au decis să-l reţină şi pe Marin Vătuiu, şef Sector Haldă la Cariera Pinoasa, care ar fi fost implicat în acest furt. „Continuând cercetările în cauza penală privind sustragerea celor 41 de tone de fier din perimetrul unei cariere miniere din oraşul Rovinari, comise la data de 18 ianuarie 2014 , poliţiştii au extins cercetările faţă de V.M., de 50 ani, din Târgu-Jiu, reprezentant al unităţii respective, în sarcina căruia a fost reţinută infracţiunea de delapidare. Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Gorj”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
vatuiu2În cursul zilei de joi, Vătuiu a fost prezentat Parchetului şi Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. Cu această ocazia, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu în dosarul nr.439/P/2014. În baza art. 149/1 C.proc.pen. raportat la art. 148 lit. f C.proc.pen dispune arestarea preventivă a inculpatului Vătuiu Marin, pentru săvârşirea infr.prev. de art. 2151 alin. 1 Cod penal în formă continuată, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal (două acte materiale), pe o durată de 29 zile, începând cu data de 30.01.2014 şi până la data de 27.02.2014. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă cu privire la inculpatul Vătuiu Marin în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri”, au decis judecătorii. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs. În acelaşi dosar, alte două persoane, Ştefan Fileaţă, de 44 de ani, şi Dan Liviu Popescu, de 40 de ani, au fost arestate preventiv pentru 20 de zile, începând cu data de 19 ianuarie. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here