Şeful de şantier de la Albeni: “Mai avem de realizat doar 5% din pod”

400

Podul de la Albeni, distrus de viiturile din vara trecută, este aproape de inaugurare, investiţia fiind realizată, conform şefului de şantier, Ovidiu Alexandrescu, în proporţie de 95%. Constructorii de la IDP Gorj trebăluiesc însă ca furnicile, pentru ca podul să fie gata de tăiat panglica, acum întărindu-se practic cu ciment picioarele investiţiei.

albeni (4)“La ora actuală s-a executat 95% din lucrare şi mai avem de realizat doar 5%, investiţia rămasă constă în hidroizolaţie şi aşezare de covor asfaltic pe partea carosabilă. În funcţie de vreme, în cel mai scurt timp podul de la Albeni se va finaliza în proporţie de 100%”, a declarat Ovidiu Alexandrescu, şeful de şantier de la Albeni.
albeni (2)Peste pod, în ciuda lucrărilor care se efectuează la baza acestuia, se circulă aproape normal, şi asta din luna ianuarie a anului 2015. Reamintim că, în vara anului trecut, o viitură puternică a rupt podul de la Albeni, iar vreme de câteva luni, localnicii au fost nevoiți să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la Cărbunești sau Târgu-Jiu. Abia în luna septembrie, Consiliul Județean Gorj a semnat contractul de execuție al lucrărilor de reconstruire a podului amplasat pe DJ 675 B, din comuna Albeni.

albeni (5)Activitatea a fost realizată de SC Întreprinderea Drumuri și Poduri Gorj SA. Finalizarea lucrărilor a fost întârziată de precipitațiile căzute în toamna anului trecut, dar și în decembrie, astfel că durata contractului de execuție a fost prelungită. Cu toate acestea, podul are toate şansele să fie gata la finalul acestei luni.
albeni (7)“A fost o realizare extraordinară, nici nouă nu ne vine să credem că ne apropiem de final. Ne-a ajutat şi vremea, şi Dumnezeu, cam toată lumea a avut grijă de noi, punându-ni-se la dispoziţie tot ce am cerut”, a mai spus, optimist, şeful de şantier de la Albeni.
Valoarea lucrărilor se ridică la suma de aproximativ nouă milioane lei, bani alocați de Guvernul României.
Anamaria Stoica

albeni (6) albeni albeni (3)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here