Şeful de Resurse Umane din Penitenciarul Târgu-Jiu, urmărit penal

270

În cursul zilei de ieri la Penitenciarul Târgu-Jiu s-a primit ordonanţa de începere a urmăririi penale pentru comisarul-şef Adrian Toniţa, şeful cadrelor din închisoare. Urmărirea penală a fost dispusă pentru concursul trucat de promovare a subofiţerilor din unitate, în urma unor sesizări făcute de către angajaţii Penitenciarului, atât Toniţa cât şi Angela Orzan, şefa IT de aici, fiind cercetaţi penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Începerea urmaririi penale pentru Adrian Toniţa a fost dispusă de procurorul Nicu Goşea de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, fapt care demonstrează că sesizările cadrelor la adresa acestuia au fost reale. De altfel, acesta a fost acuzat că s-au organizat deficitar concursurile de promovare pe post de la Penitenciarului Târgu-Jiu, cel din februarie ducând la plângerile penale de acum.
Toniţa este instigator într-un alt dosar penal, care s-a finalizat cu sancţionarea administrativă a agentului Mihai Paleologu şi anularea unor acte falsificate ale unităţii. Paleologu a participat la concursul din februarie, plângere penală făcând până acum doi subofiţei, Ion Manu şi Ion Ionici. Paleologu a fost promovat în funcţia de şef punct de lucru, obţinând însă o sută de puncte din o sută şi fiind caracterizat cu un comportament excelent, în condiţiile în care tocmai fusese sancţionat administrativ de Tribunalul Gorj pentru fals, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, cu 20 de milioane de lei vechi amendă administrativă şi 4 milioane de lei vechi cheltuieli de cercetare pentru Parchet. Are cazierul pătat un an de zile.
Toniţa, după urmarirea penală, ar trebui suspendat din funcţie.

Orzan a luat neîncepere
Angela Orzan a scăpat de cercetarea penală, primind NUP în dosarul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Ea are însă probleme cu DNA-ul, unde va da explicaţii chiar astăzi într-un dosar care, deocamdată, nu este public.
Penitenciarul Târgu-Jiu are astfel acum 12 urmăriţi penal, unul fiind chiar şeful de Resurse Umane, care ar trebui să imprime un comportament model cadrelor din unitate. Ministrul Justiţiei nu cunoaşte nimic despre acest lucru, ANP-ul nepublicând pe site-ul propriu articolele negative care ar putea ajunge la urechile ministrului Cazanciuc. Poate va afla şi ministrul când toate cele 200 de cadre de la Târgu-Jiu vor fi urmărite penal.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here