Şeful de post de la Muşeteşti: “M-am autosesizat după licitaţie şi mi-am prezentat suspiciunile la ITRSV Vâlcea”

186

politia musetesti inscrBoboc Petre, şeful Postului de Poliţie Muşeteşti, a declarat ieri că licitaţia organizată pe 5 ianuarie de către preşedintele Obştei Grui-Arşeni, Dumitru Bărbuţi, privind exploatarea a 4600 de mc de lemn, nu a fost trecută cu vederea de organele de ordine.

Şeful de post susţine că s-a autosesizat şi şi-ar fi anunţat superiorii în legătură cu suspiciunile ridicate de fostul administrator al Obştei, Ion Stăncioiu, deşi, iniţial, l-a amendat pe acesta pentru că a sunat nejustificat la 112. “Stăncioi a apelat la 112 ca să anunţe o licitaţie ilegală. Nu are voie să facă asta, legea spune că la numărul de urgenţă poţi suna doar dacă este un accident, ceva de viaţă şi de moarte”, a explicat Boboc. Şeful de post din Muşeteşti susţine astfel că şi el personal a avut suspiciuni când a aflat ce firmă a câştigat licitaţia. “Am auzit că a câştigat şi Dacoma Forest şi am solicitat la Registrul Comerţului să văd care sunt asociaţii firmei. Documentul de la Registrul Comerţului şi propriile mele concluzii le-am trimis în scris la ITRSV Vâlcea, sperând că acest organism va face o anchetă în zonă. Răspunsul lor a fost de genul «ce, ne dai ordine»”, a explicat Boboc, după ce Gorjeanul a publicat ieri o investigaţie cu titlul “Sub nasul organelor de ordine, Mafia Pădurilor taie lemn masiv în Valea Sadului”.

Un cuvânt de spus au avut şi protagoniştii materialului, şeful Ocolului Silvic Parângul Mic din Bumbeşti Jiu, Dumitrescu Marcel, şi aghiotantul său Constantin Panduru, ambii parteneri de afaceri la SC Dacoma Forest. Ambii au declarat că licitaţia a fost corectă, un punct de vedere similar avându-l şi preşedintele Obştei Grui-Arşeni, Dumitru Bărbuţi, toţi menţionând că nu văd ilegalitatea în faptul că firma Dacoma Forest face pază în pădurea Obştei şi tot ea o exploatează. Rămâne însă ca, probabil, în final cei de la ITRSV Vâlcea să se deplaseze la faţa locului să facă lumină în acest litigiu ajuns şi pe masa anchetatorilor.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here