Şeful de la IT al CEO şi-a angajat nevasta sub comanda sa

154

După ce a fost promovat în funcţie, urmare a afinităţilor sale “portocalii”, Dumitru(Doru) Simionescu, numit, în noul val, şef al Departamentului IT al Complexului Energetic Oltenia(CEO) a dat atât de mult din coate din noua poziţie, până şi-a angajat şi nevasta alături de el. Soţia lui Simionescu a fost astfel, recent, înmatriculată în CEO, unde sunt salarii diferite şi mult mai mari decât la Sucursale, şi asta, evident, cu acordul directorului general al unităţii, Constantin Bălăşoiu, care anunţă că nu se fac disponibilizări dar care a dat, în schimb, liber la angajări. La anumite angajări, evident …

Venera Anetuţa Simionescu, soaţa lui Doru Simionescu, a lucrat până de curând la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia(SNLO), la fel cum o făcuse cu ani în urmă şi bărbatul său. Desfiinţarea SNLO şi trecerea sa în Complexul Energetic Oltenia, în mai-iunie 2012, sub formă de Divizia Minieră a CEO îl determină pe Doru Simionescu să profite de ocazie, să facă cele necesare şi să îşi aducă nevasta lângă el. Până însă la tragerea sforilor pentru ca soaţa sa să ajungă în CEO, trebuie reamintit faptul că Simionescu a fost promovat după realizarea colosului energetic de la funcţia de şef al Departamentului IT din Complexul Energetic Turceni, la director IT peste tot CEO. Nu se ştie pe ce considerente însă. Funcţia nouă ce i-a fost pusă pe tavă celui care făcea până nu demult servicii boşilor PDL i-a oferit lui Simionescu posibilitatea să ceară şi transferarea nevestei sale de la SNLO la CEO. Evident, nu vedem motivaţia. Nu avea CEO de unde lua salariaţi care să introducă nişte date în calculator?!

Subalterna soţului
Cererea directorului Simionescu este acceptată iar Anetuţa Simionescu devine, peste noapte, analist programator în CEO. Mai precis, Anetuţa Simionescu devine subalterna directorului IT al CEO care, culmea, este soţul ei. Evident că dacă la SNLO, nevasta lui Simionescu a luat într-un an 27.310 lei, cum se precizează în declaraţia de avere pe 2011 a soţului, la CEO veniturile acesteia se vor majora considerabil, iar familia Simionescu va fi la final de an pe profit. Asta, după ce soţii îşi vor achita cei 74.400 de franci elveţieni împrumutaţi de la OTP Bank în 2007 şi cele două CAR-uri făcute la Turceni, în valoare totală de 60.000 de lei.

Grandomanie cu bani de la stat
Banii trebuie să ajungă familiei Simionescu să îşi întreţină şi casa care măsoară “doar” 295 mp din Târgu-Jiu, construită din 2008 şi a doua casă tot în municipiu care măsoară “doar” 461 de mp, achiziţionată în 2003. Soţii mai au, de asemenea, un teren de 2300 de mp, urmare a unei donaţii.
Anamaria Stoica
Pentru a vedea facsimilul din declaraţia de avere daţi clic pe poză

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here