Șeful de la “Anticorupție”, condamnat din nou definitiv!

285

Instanțele de judecată au pronunțat o a doua sentință definitivă pentru Dumitru Lăpădat, șef al unei organizații care susținea că luptă împotriva corupției pe meleagurile din Gorj, lucrurile nestând deloc așa dacă ținem cont de deciziile judecătorilor. Acesta a fost judecat împreună cu un alt gorjean care îl ajuta în activitatea respectivă pe raza județului Vâlcea, Curtea de Apel Pitești fiind cea care a dat acum un verdict final menit să clarifice statul juridic al celor doi. Pentru o parte din acuzații judecătorii au dispus achitarea întrucât faptele s-au prescris, în timp ce pentru altele Lăpădat va sta după gratii.

“Dispune ca inculpatul Lăpădat Dumitru să execute pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa apelată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune (…), în condiţii de penitenciar (…). Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Creţu Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune (…), de la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, la pedeapsa de 3 ani închisoare. În baza art. 86/1 Cod penal anterior dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi fixează termen de încercare de 5 ani, privind pe inculpatul Creţu Nicolae. Instituie în sarcina acestui inculpat măsurile de supraveghere”, au decis judecătorii. Instanța a menținut și decizia prin care cei doi inculpați sunt obligați să le plătească mai multor persoane diverse sume, de până la câteva mii de lei, banii fiind luați cel mai adesea în schimbul promisiunii că vor fi ajutați să câștige procesele pe care le aveau pe rol.
Lăpădat a suferit recent o condamnare de 5 ani și la Târgu-Jiu, organizația sa, Asociaţia “Forţa Naţională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei” din România, fiind și ea condamnată la 30.000 de lei amendă, instanța dispunând și dizolvarea acesteia.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here