Șeful CJ Gorj, atac dur la adresa lui Vîlceanu. „O grosolănie nemăsurată”

1604

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a reacționat dur la afirmațiile unui parlamentar de Gorj. Este vorba despre declarația făcută de Dan Vîlceanu, la tribuna Parlamentului, cu ocazia citirii moțiunii simple depuse împotriva ministrului Sănătății. „În județul meu, Gorj, e un spital județean. Știți ce se întâmplă în județul meu? Plecăm toți la București, la Timișoara, la Oradea. Știți de ce? Pentru că murim în acel spital județean. Veniți să vă tratați la Târgu-Jiu, vă așteptăm cu brațele deschise”, a spus Vîlceanu.
Atât cadrele medicale, cât și autoritățile județene s-au arătat deranjate de aceste afirmații.
„Într-o halucinantă declarație susținută în Parlamentul României, Dan Vîlceanu mă învestește, pur și simplu, cu funcția de ministru al Sănătății în județul Gorj, dovedind nu doar o exaltare cel puțin nefirească din punct de vedere medical, ci și faptul că nu cunoaște nici legea și nici realitățile din județul nostru. Hai să ne facem că am uitat cu toții că pe toată durata stării de urgență spitalele s-au aflat în administrarea directă a Ministerului Sănătății și sub coordonarea DSP din punct de vedere medical, ce-i drept o perioadă de mare glorie în care la conducerea spitalelor au fost numiți manageri chelneri, șoferi, ciocli și alte personaje cu pregătire deosebită”, a reacționat președintele Consiliului Județean Gorj.
Trecând însă „peste elucubrațiile deputatului Vîlceanu”, Popescu a făcut câteva precizări despre situația spitalului din Târgu-Jiu. „Spitalul Județean din Târgu-Jiu, din punct de vedere administrativ, se află sub coordonarea Consiliului Județean însă, din punct de vedere medical și metodologic, se află sub coordonarea Ministerului Sănătății. Tot ce am putut face și a ținut de Consiliul Județean, am făcut. Am reabilitat mai multe secții medicale (și continuăm reabilitarea), am achiziționat toată aparatura medicală și instrumentarul medical solicitat de medici și am accesat toate fondurile europene disponibile pentru aparatură medicală, materiale de protecție, reabilitare și extindere. Dezaprob în totalitate comportamentul și discursul aberant al deputatului PNL de Gorj și consider că a lansat astfel de minciuni de la tribuna Parlamentului României denotă o lipsă totală de bun simț, un politicianism ieftin, o aroganță și o grosolănie nemăsurată”, a precizat Popescu, menționând că investițiile în sănătate vor continua.
Șeful CJ Gorj îl acuză pe Vîlceanu de mârlănie. „Îmi este greu să îmi imaginez amărăciunea pe care a simțit-o personalul medical, toți cei care de mai bine de un an de zile sunt în avangarda luptei anti-Covid, auzind un parlamentar gorjean cum își face de ocară județul și concetățenii. Pentru această mârlănie și mare nedreptate pe care deputatul Vîlceanu le-a făcut-o tuturor celor care lucrează în Spitalul Județean din Târgu-Jiu, îmi cer eu scuze, asigurându-i totodată de întreaga noastră considerație pentru tot efortul depus pentru a salva vieți”.

„Vreau ca oamenii să nu fie lăsați în stradă”
Parlamentarul Dan Vîlceanu spune însă că medicii de la Spitalul Județean Târgu-Jiu lucrează în „condițiile jalnice” oferite de administratorul unității. Acesta este motivul pentru care gorjenii pleacă spre alte spitale din țară, iar medicii nu au cele necesare să-i trateze pe oameni. „Ca toți gorjenii, îmi doresc să avem un spital în care oamenii să se facă bine și să nu fie lăsați în stradă. Chiar trebuie să fiu înjurat de președintele consiliului județean pentru asta? Cât mai durează până îi înjură pe toți gorjenii și pe toți medicii, pentru că își doresc un spital decent în județ”, a mai conchis parlamentarul, făcând referire la ancheta demarată de SJU Târgu-Jiu după ce o femeie de 88 de ani a primit îngrijiri, după ce s-a lovit la o mână, apoi ar fi fost scoasă afară, în frig.
IRINA IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. Zii Valceanu si…atat !
    Atat il duce pe el mintea de parlamentar. Indivizi care au fost trimisi de gorjeni in Parlament ca sa ii faca de ras, ca de fala nici atat…
    Penibil si rusinos moment !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here