Șeful ANPC calcă în picioare transparența controalelor făcute la Gorj! Nașul și finul au făcut, în schimb, bilanțul comandamentelor, la masă, la Brașov

4184

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a dispus un control cu dedicație la Gorj, de sărbătorile de iarnă, Rânca și Târgu-Jiu fiind ținta principală (dar nu au scăpat de verificările urmate de închideri nici alte localități adiacente celor două). Pentru desăvârșirea misiunii, care trebuia să crească imaginea șefului ANPC, a fost trimis în fruntea așa-zisului comandament de iarnă din Gorj, Daniel Felix Manta, secretarul general al ANPC, fără atribuții de control, dar bun executant al comenzilor venite prin telefon. Asta, de la superiorii din ANPC, interesați să calce cu bocancii orice agent economic din județul nostru care și-ar fi scos pârleala la final de 2022, an încă afectat parțial de coronavirus. Când agenții economici nu au mai înghițit controalele abuzive și au vociferat în spațiul public, șeful ANPC a schimbat tactica. A mutat polul verificărilor pe câțiva agenți cunoscuți cu ceva probleme și a făcut scăpate imaginile la presă, o parte din media înghițind cu poftă porția oferită ,,gratuit” de Horea &Co. Când unii ziariști nu au mestecat momeala, Horea Constantinescu a blamat isteric, de pe pagina sa de socializare pe cei care și-au permis să se îndoiască de ,,bunele” sale intenții, împroșcând cu noroi până la vârful CJPC Gorj, indicând fapte penale imaginare și hoți care colcăie numai în județul Gorj. În spate însă, oficial, șeful ANPC a tras cortina, refuzând să răspundă întrebărilor pertinente adresate de publicația Gorjeanul, pe Legea 544, legate tocmai de transparență controalelor realizate de Comandamentul de Iarnă Rânca-Gorj din 2022. Apoi a plecat la Brașov și, potrivit presei locale de acolo, a făcut bilanțul comandamentelor ca între rude…

Publicația Gorjeanul și-a menținut verticalitatea cu privire la controalele abuzive ale ANPC, realizate la finalul anului 2022 și la începutul lui 2023, considerând că politicienii din județ, care au avut un cuvânt de spus la nivel de Guvern, au fost prea slabi atunci în a opri tăvălugul unui ins cu mari aspirații politice, asupra agenților economici din Gorj.
Vorbim de șeful ANPC, un individ care se dă gata să o controleze și amendeze și pe mama sa, doar pentru a da bine în fața superiorilor politici..
De altfel, deontologic, Gorjeanul a adresat un set de întrebări ANPC, pe Legea 544 care ar fi obligat instituția la transparență, asta legat, evident, de controalele din Gorj, dar Horia Constantinescu a călcat în picioare orice urmă de transparență, oferind un răspuns de nota 2 publicației, neavând curajul să răspundă la niciuna dintre cele zece întrebări care i-au fost adresate. De altfel, pe linia aceleiași lipse de transparență, nu s-a permis intrarea redactorului șef al publicației în grupul de WhatsApp al ANPC pentru presa acreditată. Dacă mai punem la socoteală alba-neagra cu conferința de presă a lui Felix, care a dat bir cu fugiții din Gorj, după ce și-a făcut norma de amenzi în județul nostru, am mai scrie un foileton.

Controalele făcute prost și cu dedicație!
Tot ce s-a controlat în Gorj s-a făcut cu dedicații indicate prin telefon de un comisar de la Mehedinți. Așa cum relatam mai sus, întrebările noastre legate de comisarul Diana Moraru au rămas fără răspuns. Abuziv total, o parte din produsele considerate neconforme de verificatori au fost distruse pe loc, fapt interzis de lege, dar pentru a baga in sperieți agenții economici s-a făcut abstracție de acest lucru.
Comercianții din Gorj povestesc cum au fost verificați, cum au fost amendați pentru o pată de rugină pe o vitrina frigorifică, știut fiind că în România nu există nicio firmă care mai repară aceste agregate. ,,M-au închis după ce au găsit o pata de rugină într-o zonă inaccesibilă de pe vitrina frigorifică. Mi-au spus s-o arunc, pur și simplu”, a explicat unul dintre comercianții închiși și amendați de echipa din Mehedinți trimisă să rupă Gorjul în două.

Calculele s-au făcut la Brașov
Conform newsbv.ro, Horia Constantinescu a avut în schimb grija să realizeze bilanțul controalelor din ultimele două luni, la Brașov, cu finul său, fiul lui Adrian Năstase. ,,Întâlnire mai mult sau mai puțin formală la AFI Brașov, unde sunt prezenți șeful ANPC, Horia Constantinescu, Maria Obreja (inspector OPC, cea care coordonează controalele la Brașov și stabilește ce unități sunt controlate). Maria Obreja este de la Constanța și a figurat pe lista de consilieri a lui Constantinescu, care visa la Primărie”, a relatat publicația brașoveană. ,,Revenind la Andrei Năstase, probabil or fi punând la punct ce locații trebuie controlate sau se face un schimb de „experiență” pe marginea construirii „blocului” pe care familia Năstase îl ridică în Poiana Brașov, în față la Coliba Haiducilor”, mai scriu ziariștii brașoveni, demonstrând că aceste verificări ale ANPC nu se fac așa hodoronc-tronc ci în baza unei strategii politice care se creionează ,,în familiei”. Cine crede că verificarea de la Gorj, cu urmările sale, a fost pur întâmplătoare, se înșeală crunt.
Vom reveni ..
ANAMARIA STOICA

Cererea Gorjeanul pe 544
Subsemnata Stoica Anamaria, în calitate de redactor șef al publicației Gorjeanul, în virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces al informații publice, urmare a controalelor care au avut loc în Gorj, în perioada 27 decembrie-12 ianuarie 2022 , de către Comandamentul de Iarnă Rânca Gorj, vă rog să îmi puneți la dispoziție următoarele documente și să îmi răspundeți la următoarele întrebări:
-Ordinul președintelui ANPC prin care s-a înființat Comandamentul de Iarnă pentru Zona Rânca-Gorj (în format electronic)
-Circulara sau anexele prin care a fost numit secretarul general al ANPC în poziția de coordonator al acestui Comandament (în format electronic)
-Fisa postului și anexa cu atribuțiile avute de secretarul general în postura de coordonator și participant la Comandamentul de Iarnă 2022 in Gorj (în format electronic)
-De ce nu a fost prelucrat cu mass-media ordinul președintelui ANPC cu privire la acțiunile de control din Gorj?
-Unde a fost constituit Comandamentul de Iarnă in județul Gorj și unde au fost cazați comisarii care au făcut parte din acesta? De asemenea, unde au servit cina și micul dejun?
– De ce comisarii CJPC Gorj nu au participat la acest control și de ce au fost prezenți foști comisari din Mehedinți?
-Ce calitate a avut în Comisariat, Diana Moraru, care transmitea prin telefon verificatorilor locațiile ce trebuiau controlate, și ce anume?
-În ce calitate și de ce a solicitat secretarul general Felix Manta documente și informații verbal la DSP Gorj?
– Care au fost calitățile care l-au recomandat pe secretarul general al ANPC sa fie nominalizat și să ocupe o poziție în Colegiul de Coordonare al Centrului de Soluționare Alternativa a Litigiilor din Domeniul Bancar? Cu cât este remunerat lunar?
– Cât cheltuie lunar ANPC cu secretarul general Felix Manta?
Rog răspunsuri la adresa de mail..
Răspunsul de nota 2 al ANPC

1 COMENTARIU

  1. Ce patron de la ce hotel sau pensiune va pus ma sa scrieti articolul asta nesimtitilor sa mancati voi de acolo de pe unde au inchis anpc javre penale de ziaristi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here