Şefilor de la deconcentrate şi “portocaliilor” din CA-uri li se fac analizele

97

IMG_0877Temperatură ridicată în deconcentratele şi Consiliile de Administraţie(CA) din Gorj, ocupate de “portocaliii” instalaţi pe funcţii de Ionel Manţog. Şi asta deoarece noua conducere a PDL Gorj, validată după alegerile de sâmbătă, nu are de gând să treacă cu vederea erorile celor care nu şi-au văzut de treabă, au fost neglijenţi ori nu au ridicat instituţiile la rangul dorit de partid.

Lipsa de profesionalism va fi şi ea sancţionată cu demiterea celor care au călcat strâmb. Analiza celor care şi-au făcut bine treaba sau nu au făcut deloc asta se va face parţial chiar în prima şedinţă a noului Birou Permanent Judeţean(BPJ), al PDL Gorj, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

davitoiuPreşedintele PDL Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, membru al noului BPJ Gorj, confirmă astfel că directorii de la serviciile deconcentrate dar şi membrii Consiliilor de Administraţie, susţinuţi în funcţii de organizaţia “portocalie” vor fi supuşi rapid unei analize interne a organismului de conducere a filialei. “Primul BPJ al PDL Gorj se va ţine, probabil, vineri după-amiaza sau, cel târziu, sâmbătă pe la orele 11.00-12.00. Vom discuta în prima şedinţă a BPJ şi despre deconcentrate dar şi despre CA-uri, care, cu siguranţă, că vor fi supuse unor analize”, a declarat Daviţoiu, totodată, vicepreşedinte al PDL Gorj.

Hoară, tot mai departe de UM Sadu

Analiza nu îl va exclude pe Marcel Hoară, ocupantul unui post de maximă importanţă la Uzina Mecanică(UM) Sadu, care însă nu a dovedit că are calităţile manageriale de a ţine sub control situaţia de la fabrica de armament. Astfel, Hoară administratorul special de la IMG_1408UM Sadu ar putea să îşi piardă postul la fel cum şi-a pierdut susţinerea propriilor colegi, la alegerile de sâmbătă. Deşi a candidat pentru două funcţii de conducere, una de prim-vicepreşedinte şi alta de vicepreşedinte, Hoară nu a obţinut numărul de voturi necesare şi a rămas în afara conducerii PDL. Oricum pentru el s-a făcut o concesie, în intenţia de a evita un scandal, adeziunea lui Hoară în PDL Gorj nefiind găsită nici în prezent. Cert este că Hoară a pierdut, la nivel de Gorj, şi funcţia de preşedinte al CA-ului Complexului Energetic Turceni. Să nu uităm că Marcel Hoară s-a menţinut în poziţii cheie, destul timp, în fruntea unor companii naţionale datorită sprijinului politic venit din partea unor puternici lideri ai PDL, adică a lui Ionel Manţog, ex-liderul organizaţiei Gorj şi al lui Adriean Videanu, prim-vicepreşedinte al partidului. Manţog chiar a vrut să îl promoveze pe Hoară drept preşedinte al PDL Gorj, i-a picat însă “regimul” imediat ce Videanu a căzut în dizgraţia lui Băsescu. Atunci atât Manţog cât şi Hoară au fost scoşi din cărţi, frâiele organizaţiei fiind preluate acum de senatorul Ion Ruşet.

În cei doi ani cât a condus uzina Sadu, datoriile acesteia au crescut, ajungând la peste 1.100 de miliarde de lei. La Sadu nu s-a făcut nici retehnologizare, nici restructurare. Din acest motiv, în timpul conducerii lui Hoară, aici au avut loc două puternice explozii urmate de incendii: în noiembrie 2010, când o capsă a sărit în aer, iar o femeie a fost rănită, şi în incendiul de luna trecută, când au murit două femei iar un bărbat a fost grav rănit.

“Nu se va discuta, exclusiv, despre Hoară”!

Vicepreşedintele BPJ al PDL Gorj susţine însă că în prima şedinţă nu se discuta exclusiv despre Hoară dar problema de la Sadu nu va fi trecută cu vederea de noua conducere a organizaţiei. BPJ-ul va lua astfel în discuţie şi componenţa Consiliului de Administraţie al fabricii, pedeliştii avocata Oana Pănescu şi pensionarul Petrică Iacobescu de la MedServ Min.

Nu vor scăpa de evaluări nici pedeliştii din CA-urile Complexului Energetic Turceni şi Complexului Energetic Rovinari şi alţi membrii din CA-urile altor instituţii publice din Gorj.

Temperatura este ridicată şi la deconcentrate unde cei care sunt vizaţi de analize şi-au pregătit deja rapoartele de activitate pe care vor trebui să le prezinte BPJ-ului.

Anamaria Stoica

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here