Șefii din CE Oltenia, acuzați de furturile de motorină din utilajele carierelor! Ce dezvăluie soția unui salariat care a decedat la muncă!

4531

* Accidentele din cariere, cauzate și de furturile de combustibil

Petre Stoian a fost un angajat al CE Oltenia care a murit, strivit de propriul utilaj, la începutul lunii noiembrie a acestui an. De atunci, nicio autoritate nu a venit cu explicațiile acestei tragedii, nici conducerea companiei, Poliție sau ITM Gorj. În cel mai bun caz, ancheta continuă. Dar angajații din minerit spun că vinovații în acest caz se bucură de tergiversarea cercetării și că, până la urmă, totul va fi mușamalizat.

O parte dintre salariații CEO consideră că utilajul s-a oprit fiindcă a rămas fără motorină, iar Petre Stoian nu a mai putut face nicio manevră. Mai mult, revolta angajaților scoate la suprafață o situație extrem de gravă: șefii din cariere golesc utilajele, de fapt, chiar fură motorină. Din nefericire, furturile de fier și combustibil din cariere, în multe cazuri, aveau ca autori chiar angajații unităților, organizați chiar de oamenii cu funcții de conducere în CEO.

Soția salariatului decedat: Își repara vola cu banii lui!
Revenind la moartea angajatului Petre Stoian, colegii săi nu se împacă cu pierderea acestui om, mai ales că în spatele tragediei ar sta furturile de motorină. Iată mesajele lor și, mai ales, ce răspunde pe pagina de socializare soția lui Petre Stoian. Veți vedea o mică parte din frământările simplilor angajați din minerit și, în mod special, în ce condiții sunt obligați să muncească:
,,Dacă voi credeți că un utilaj cu cupă în față poate să alunece când poate lăsa cupa jos să frâneze, sunteți nebuni. Știți toți că este o afacere în cariere cu motorina de la utilaje și nu ziceți nimic. Peste tot șefii iau motorina utilajelor, acestea oprindu-se accidental din lipsă de motorină. Eu asta cred că s-a întâmplat și ar trebui făcută anchetă în acest sens”. ,,Din surse, după accident, oamenii ajunși acolo au spus că motorul s-a oprit. Scuze sunt multe, dar asta zic și eu…trebuie anchetat bine”.
,,Eu sunt șocat, nu-mi pot reveni. Petre e verișorul meu primar. Îi știu potențialul și capacitatea în situații grele, dar numai asta ar fi explicația, motor oprit. Bine, eu pot fi subiectiv, e de înțeles, poate doar Dumnezeu mai știe acum ce s-a întâmplat cu adevărat”.
,,A avut și două tuburi de oxigen în cupă, până la venirea anchetatorilor au fost dosite, oare de ce au dispărut din fața anchetatorilor tuburile de oxigen”.
,,Colegii din acel sector cu răposatul Petre Stoian, nu mai țineți cu șefii voștri, spuneți adevărul, câte improvizații se fac, sau poate la unii le convin măgăriile la care sunt și ei implicați”. ,,Din victimă în victimă. Conducerea CEO, tot mai aproape de victoria restructurării masive asumate. Felicitări!”
,,Trufelea și subalternii, să faceți pușcărie, cât o să mai mușamalizați la morți? Cât o să vă mai țină partidul? Sper să facă Dumnezeu dreptate!”.
,,Am citit mesajele dumneavoastră, nu știu cine sunteți și ce funcție aveți. Eu sunt soția lui Petre. Vă întreb și eu, știați că Petre Stoian își repara vola cu banii lui??? Știați că vola nu are frâne???? Dacă spuneți că numai Petre știe ce s-a întâmplat, eu vă spun că știu ce spunea acasă!!! Luni, când a venit acasă, a spus că nu are motorină deloc! Marți, când a murit, de unde au avut șefii motorină să vină fiecare cu mașina???? Ce să mai așteptăm, domnule Pârvulescu? Să aveți timp să mușamalizați??”
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here