Şefii de Consilii Judeţene, aleşi prin vot uninominal

1101

Preşedinţii consiliilor judeţene vot fi aleşi, din nou, prin votul direct al cetăţenilor, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată, luni, de Guvernul Dăncilă. Vicepremierul Daniel Suciu a declarat că a primit puncte de vedere de la 34 de preşedinţi de Consiliu Judeţean, iar 29 dintre aceştia susţin modificarea legislaţiei privind alegerea şefilor de CJ prin vot uninominal. Printre susţinători sunt şi preşedinţi de consilii judeţene din partea PNL. Până acum, preşedinţii de consilii judeţene erau decişi prin votul consilierilor judeţeni.
„Critica obiectivă care s-a adus modului indirect de alegere a preşedinţilor de Consiliu Judeţean, şi anume că prin jocuri de partid, prin negocieri care uneori nu au de-a face cu votul popular, se alegeau preşedinţii de CJ, începând cu astăzi (luni – n.red.) a încetat.
Aşadar, votul masiv al românilor din data de 26 mai are şi un rezultat imediat – aducem alesul local la judecata cetăţenilor din fiecare judeţ”, a spus, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here