Şefii CEO nu-şi asumă niciun fel de majorare a salariilor pentru angajații companiei!

1165

* TREI straturi de conducere la CEO – Directorat, Consiliul de Supraveghere şi acţionariat: Deciziile se iau la Bucureşti, după ce Guvernul primește binecuvântarea de la Bruxelles!

Negocierile pentru creșterea salariilor în CEO s-au amânat, din nou. Cei doi directori ai CEO, Daniel Burlan şi Constantin Bălăşoiu, ar fi trebuit să negocieze, ieri, majorarea salariilor angajaților companiei, cu liderii federațiilor sindicale. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Cu câteva minute înainte de începerea ședinței, liderii de sindicat au aflat că negocierile nu vor mai avea loc.

De un an, Guvernul aşteaptă să fie DECISĂ la Bruxelles restructurarea CEO
Situaţia a devenit de nesuportat în rândul angajaților din minerit şi energie, timoraţi de gândul că vor fi concediaţi sau mutaţi pe alte posturi neconforme pregătirii lor. De asemenea, angajaţilor CEO nu li s-a aprobat nicio formă de protecţie socială din partea statului, ei aşteptând şi aprobarea venitului de completare de la data disponibilizării. Ministerul Energiei a secretizat aşa- numitele pachete sociale şi, prin urmare, salariaţii au rămas fără nicio protecţie.
Mai mult, restructurarea a împlinit un an de când aşteaptă decizia Comisiei Europene dar, în paralel, sunt puşi în listele de disponibilizare oameni care nu întrunesc condiţiile de pensionare. În acelaşi timp, CEO înregistrează un număr din ce în ce mai mare de decese ale angajaţilor, la locul de muncă sau în spitalele în care au ajuns din cauza condițiilor de muncă. În acest context, liderii de sindicat anunţă că situaţia, în minerit şi energie, stă să explodeze.

,,Bătaie de joc!”
Liderii de sindicat arată că CEO stă pe un butoi cu pulbere: ,,Bătaie de joc! Aveam un program, acum ni se spune că nu mai negociem azi (ieri, n.red.) nimic. Nici nu ni se confirmă că vom mai avea vreo altă şedinţă, nici amânarea discuțiilor de azi nu ni s-a transmis oficial. Ce gânduri ascunse are administrația companiei, nu pot să ştiu. Mă gândesc… ce motive pot să aibă să amâne din nou aceste negocieri? Oamenii stau pe un butoi cu pulbere! Când se încheie actul adiţional? Cum poate fi încheiat până vineri? Exclus, în condițiile astea! S-au pierdut două luni. Nu ştiu, nu-mi găsesc explicaţii.
Preşedintele Pîrvulescu (liderul FNME, n.red.) ne-a anunțat că a primit telefon că nu se mai ţine şedinţa care trebuia să înceapă la ora 11.00! Nu am alte cuvinte, e bătaie de joc, pe faţă! Au bugetul, au banii, nu ştiu ce motive ar mai avea să nu finalizăm negocierile şi să încheiem actul adiţional. E o nebunie. Suntem într-o stare deplorabilă. Abia mi-a murit un coleg… Mai am un coleg, cu care am muncit zeci de ani, e în spital, viaţa lui atârnă de un fir de aţă. E cumplit. Şi ei… nu mai ştiu ce să spun!”, a declarat, ieri, liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, Ion Popescu.

Şefii CEO au fugit de negocieri
Şefii CEO au motivat amânarea negocierilor, spunând că aşteaptă clarificări din partea Ministerului de Finanţe. Este vorba despre faptul că actualele prevederi legale interzic majorarea veniturilor în companiile cu pierderi. CEO a înregistrat, de trei ani încoace, pierderi de miliarde de lei. Liderii organizaţiilor sindicale sperau că se vor găsi soluţii pentru majorarea veniturilor, prin includerea unor sporuri în salariile de bază. Acesta era punctul care trebuia negociat ieri şi de care au fugit şefii CEO. Astfel, liderii sindicali au primit o adresă, semnată de directorul Daniel Burlan şi şeful Resurselor Umane din CEO, Valentin Tatomir, prin care se invocă prevederi fiscale care trebuie clarificate de Finanţe. Este clar că administraţia companiei nu vrea să-şi asume nicio creştere de venituri pentru cei 12.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here