Șefia unor instanțe și parchete din Gorj, scoasă la concurs

346

La nivel național, s-a dat startul unui nou concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante de la instanțele și parchetele din țară. În Gorj sunt vacante cinci astfel de funcții. Cei interesați se pot înscrie până la data de 15 aprilie.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii, la București, în perioada 25 martie – 23 iunie 2016, a concursului sau examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale și judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 102 funcții vacante de președinte și vicepreședinte de la curțile de apel, tribunale, tribunale specializate și judecătorii, precum și a unui număr de 130 de funcții vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror și prim procuror adjunct de la parchetele de pe lângă curțile de apel, tribunale și judecătorii. Pot participa la concurs judecătorii și procurorii care au obținut calificativul ”foarte bine ” la ultima evaluare, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii trei ani, îndeplinesc condițiile de vechime prevăzute de lege și au cel puțin gradul profesional corespunzător instanței sau parchetului pentru ale căror funcții de conducere candidează. Condiția de vechime trebuie îndeplinită până la data desfășurării primei probe a concursului.

15 aprilie, data limită pentru înscriere
Judecătorii și procurorii pot depune cereri de înscriere la concurs sau examen, la INM, până la data de 15 aprilie 2016, inclusiv. Cererile de înscriere vor fi însoțite de declarațiile prevăzute de art. 48 alin. 10 – 11, respectiv art. 49 alin. 11 din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare, de curriculum vitae și orice alte acte considerate relevante. Proiectele referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere se depun pe suport de hârtie și în format electronic, pe suport specific CD, la CSM, până la data de 6 mai 2016, inclusiv.

Concursul începe în mai
Mai întâi, candidații vor trebui să treacă de testarea psihologică, evaluarea capacității de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea, dar și de verificarea rezistenței la stres. Astfel, pe 15 mai este programat testul psihologic scris, urmat, în perioada 17 – 22 mai, de interviul psihologic. Între 27 mai și 8 iunie candidații își vor susține proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, iar pe 12 iunie este programată susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane.

Cinci funcții, scoase la concurs în Gorj
Potrivit listelor publicate de INM, la nivelul județului Gorj sunt vacante cinci funcții de conducere: cea de președinte la Judecătoria Motru, cea de vicepreședinte la Judecătoria Târgu-Jiu și Judecătoria Târgu-Cărbunești, cea de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și cea de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here