Şefia Protecţiei Consumatorului Gorj, râvnită şi de un candidat din Câmpulung

106

GIURCAU madalin●“Sunt pregătit să preiau şefia Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj, în ciuda concurenţei” – Mădălin Giurcău, vicepreşedinte UNPR Gorj

Mădălin Giurcău are contracandidat pe 21 iunie la concursul pentru şefia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) Gorj. Chiar dacă se aşteptau surprize la acest capitol, cea mai mare dintre acestea o reprezintă faptul că cel care vrea să ajungă şeful instituţiei gorjene nu este numai candidatul UNPR Gorj ci şi o persoană necunoscută din Câmpulung. Acesta este Ionuţ Badea, candidat despre care nu se ştie nimic la nivel de Gorj. Cu toate acestea, şefa CJPC, Mihaela Răducan nu este străină de această informaţie, şi se vehiculează chiar că i-ar conveni lupta pe post deoarece, în caz de eşec al celor înscrişi în cursă, ar urma să i se prelungească tot ei mandatul în fruntea instituţiei.

Lupta pentru CJPC Gorj nu va fi uşoară, deoarece deja doi candidaţi s-au înscris în cursa pentru şefia instituţiei. Este vorba despre Mădălin Giurcău, candidatul susţinut pe post de UNPR Gorj, de profesie jurist, şi un anume Ionuţ Badea din Câmpulung, despre care nu există niciun fel de informaţii, la nivelul judeţului nostru. Nu se ştie nici dacă Badea are susţinere politică, dacă este un profesionist sau dacă cunoaşte unde se poziţionează Gorjul pe hartă. Cu toate acestea, în mod miraculos, acest candidat, apărut ca din senin, ar putea schimba regulile jocului la CJPC. Astfel, dacă prezenţa lui Giurcău şi a lui Badea vor provoca nedumerirea comisiei de examinare a ANFP-ului, iar specialiştii vor decide că cei doi contracandidaţi nu pot fi departajaţi, cea care are cel mai mult de câştigat este Mihaela Răducan. Asta deoarece un alt concurs nu se ştie când se mai poate organiza, iar Răducan va primi din acest motiv un alt mandat prelungit, în interimat.

UNPR-ul fără post

Poza material GiurcauŞi astfel, printr-o strategie gândită la rece poate chiar de Răducan, UNPR Gorj ar putea rămâne fără un post la deconcentrate, post care a fost negociat, atât la nivel judeţean cât şi la nivel central, cu cei de la PDL. Democrat-liberalii se vor spăla astfel pe mâini, considerând că şi-au respectat protocolul. Nimeni nu va ţine cont că şi Răducan nu a promovat examenul în 2010 şi a rămas până în prezent comisar-şef în interimat. Răducan a obţinut atunci nota 6, dar acest lucru nu a împiedicat-o să conducă instituţia un an de zile.

Giurcău, pregătit pe funcţie

Vicepreşedintele UNPR Gorj, Mădălin Giurcău, susţine că, cu mai puţin de o săptămână înainte de examen, s-a pregătit suficient încât să obţină funcţia pentru care s-a înscris la concurs. “Mă consider suficient de pregătit pentru acest concurs. Nu cunosc cine este contracandidatul meu, dar probabil o să văd ce cunoştinţe are în ziua examenului”, a declarat Giurcău.

Lungu, la judecată cu CJPC-ul

Se cunoaşte mai puţin şi că instituţia condusă de Răducan este acţionată, în prezent, în instanţă de fostul comisar Ilie Lungu, care era şi lider de sindicat în CJPC Gorj, după ce actuala şefă l-a dat afară pe acesta. În primă instanţă, Lungu a câştigat procesul, şi este la un pas să revină în instituţie, CJPC-ul fiind obligat să îi achite astfel reclamantului şi daune materiale dar şi salariul aferent lunilor cât Lungu nu a mai fost salariat. Tribunalul Gorj îi dă astfel lui Lungu o sentinţă definitivă şi executorie în dosarul nr. 482/95/2011, suspendând actul prin care acesta a fost dat afară. Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Gorj atacă însă cu recurs hotărârea, dar magistraţii Curţii de Apel Craiova constată nul acest demers şi dă, în schimb, o sentinţă irevocabilă în dosar.

Instituţie, fără personal

Anul trecut, din CJPC Gorj au plecat 3 persoane, doi pensionaţi şi Lungu, şefa instituţiei nereuşind, prin managementul desfăşurat, să păstreze măcar un post în instituţie. Acum, CJPC Gorj are 7 comisari, un jurist şi comisarul-şef, în persoana Mihaelei Răducan.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here