Șefi noi prin detaşare, la 14 școli din Gorj

442

22 de cadre didactice din Gorj au susținut luni și marți interviul pentru posturile de directori și directori adjuncți prin detașare în interesul învățământului, de la 14 școli ale căror posturi de conducere nu au fost ocupate în urma concursului. Cadrele didactice au susținut proba în fața unei comisii constituite din membri ai consiliului de administrație al inspectoratului școlar, fiind testate cunoștințele privind legislația școlară raportată strict la specificul și nivelul unității de învățământ pentru care au optat prin adresarea a trei întrebări. Durata interviului a fost de maximum 20 de minute.

Punctajul minim de promovare a interviului a fost de 21 de puncte. La nivelul județului Gorj, după concursul organizat de Ministerul Educației Naționale, au rămas neocupate șase posturi de directori, la: Bolboși, Plopșoru, Sâmbotin, Logrești, Negomir și la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu și nouă de directori adjuncți, la: Aninoasa, Roșia Jiu, Plopșoru, Padeș, Târgu-Jiu, Turceni, Rovinari și Roșia de Amaradia. Pentru postul de director adjunct de la Liceul Tehnologic Turceni s-a înscris Gheorghe Mitrea. Acesta a obținut cele 21 de puncte necesare promovării. Pentru postul de director la Şcoala Gimnazială „Nicolae Costescu” Bolboşi şi-a depus dosarul Ioana Elisabeta Popescu, care însă nu s-a mai prezentat. Pentru şefia Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu” s-a înscris Daniel Cristian Antonie. Acesta a obținut 24 de puncte. Postul de director adjunct la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia a fost dorit de Ştefan Niculescu, care a obținut 21 de puncte, în timp ce pentru Liceul Tehnologic Roşia-Jiu a optat Irina Bobei, obținând 22,5 puncte. Pentru postul de director adjunct la Şcoala Gimnazială “Pompiliu Marcea”, niciunul din cei doi candidați nu a obținut punctajul necesar, fiind notați cu 10,5 puncte ambii dascăli. Și la Şcoala Gimnazială Aninoasa s-au înscris doi candidaţi pentru postul de director adjunct: Elena Mădălina Dolcescu a obținut 21 de puncte şi Cătălin Firescu 24. Şi la Şcoala Gimnazială Logreşti au fost doi candidaţi, însă pentru posturile de director: Constantin Scrădeanu nu s-a prezentat, iar Daniela Popescu a obținut 22,5 puncte.

Pentru Şcoala Gimnazială Nr. 1 Negomir au optat, pentru postul de director, Constantin Scurtu (18 puncte) şi Dumitru Ungureanu (22,5 puncte), în timp ce pentru directori adjuncţi la Şcoala Gimnazială Padeş au susținut interviul Luiza Adela Văduva (22,5 puncte) şi Mariana Ţogoi (21 de puncte).  La Şcoala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu”, din Târgu-Jiu au susținut interviul pentru director adjunct Laurenţiu Petre Guţă (12 puncte), Camelia Cernăianu (24 de puncte) şi Alina Mihaela Raica, însă aceasta nu s-a prezentat. Cea mai mare concurenţă a fost însă la Şcoala Gimnazială Plopşoru, unde s-au înscris patru persoane, două pentru funcţii de director: Elena Gheorghiţă (24 de puncte) şi Cristina Iriza (22,5 puncte) şi două pentru adjunct:  Iriza Cristina (22,5 puncte) şi Ovidiu Dan Cincă (24 de puncte)
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here