Şefa DPPS – mandat pentru 30 de zile!

281

Directorul Direcției Publice de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a primit, vinerea trecută, mandatul de arestare preventivă de 30 de zile de care se temea cel mai mult, după ce, joi, a fost reținută pentru 24 de ore într-un dosar ce vizează fapte de corupție. Procurorii DNA Craiova au prezentat-o pe aceasta la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă, iar judecătorii au admis cererea respectivă, decizia lor nefiind una definitivă, dar executorie.
“Admite propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA – Serviciul Teritorial Craiova privind pe inculpata Ciobanu Teodora Cristina. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Ciobanu Teodora Cristina, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.05.2015, până la data de 20.06.2015, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă”, a decis Tribunalul Dolj.
Teodora Ciobanu a contestat deja măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă acuzațiile de luare de mită, în formă continuată, sunt extrem de grave și o pot ține o bună perioadă de timp în spatele gratiilor.
“În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu-Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 lei – 3.000 de euro, primind în final suma totală de aprox. 4.000 euro. Sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical, etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea”, a menționat DNA într-un comunicat de presă, faptele de care este acuzată Ciobanu urmând să îi aducă, cel mai probabil în cursul acestei zile, o demitere din funcția pe care o ocupă de câțiva ani buni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here