Şefă din CEO, model pentru studenţii UCB

402

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor au participat în data de 24 noiembrie 2015 la o Conferinţă de Management al Carierei cu tematica “Finanţe, bănci şi contabilitate”.  Speakerul invitat la această conferinţă a fost doamna Lavinia Cosneanu, Şef serviciu Contabilitate Situaţii Financiare –Societatea Complexul Energetic Oltenia.

Managerul de proiect, prof. univ. Ştefan Ghimişi, a deschis lucrările conferinţei din 25 noiembrie, prezentând invitaţii la eveniment precum şi programul conferinţei. În prima parte, profesorul universitar Ştefan Ghimişi  a vorbit despre  importanţa proiectului pentru studenţii de azi ai universităţii, studenţi care la finalizarea studiilor vor 3ucbdori să se angajeze în instituţiile şi companiile de profil. Acesta a prezentat proiectul „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” , un proiect de anvergură în care colaborează în calitate de parteneri de proiect universităţi de prestigiu din România, precum: Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti,  Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Obiectivele conferinţei
Prin participarea la acest proiect echipa de management a Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu  doreşte să îmbunătăţească inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor acestei universităţi, singura universitate de stat din Târgu-Jiu.
Ştefan Ghimişi a făcut referire la obiectivul general al proiectului aflat în perfectă armonie cu obiectivul U.E., respectiv acela ca tinerii să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.
Au fost prezentate studenţilor cele trei activităţi obligatorii ale proiectului precum şi activităţile facultative, insistându-se pe importanţa fiecareia pentru viitoarea carieră profesională.
În cadrul conferinţei, prof. univ. Liliana Luca a  prezentat Ghidul studentului privind întocmirea CV-ului, prezentarea la interviul de angajare şi alte aspecte relevante inserţiei profesionale. Au fost prezentate sfaturi şi sugestii privind interacţiunea viitorilor absolvenţi cu angajatorii, insistându-se pe importanţa prezentării acelor competenţe şi abilităţi care îi recomandă pentru jobul ales.

Angajata CEO, speaker la conferinţă
Speaker-ul invitat la această conferinţă a fost Lavinia Cosneanu, Şef serviciu Contabilitate Situaţii Financiare –Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. Lavinia Cosneanu a urmat studiile superioare în domeniul economic  la Universitatea de Vest din Timişoara. În 1996, după absolvirea facultăţii, aceasta a revenit în oraşul Târgu-Jiu cu dorinţa de a profesa în domeniul pentru care s-a pregătit cu pasiune şi mult studiu.
4ucbA ocupat prin concurs un post de economist în cadrul Complexului Energetic Oltenia  şi astfel a început o carieră profesională care în prezent îi oferă satisfacţiile  profesionale pe care şi le-a dorit. Postul pe care lucrează în prezent  este de şef serviciu- Divizia Financiară, un post cu multe responsabilităţi pentru care munceşte cu seriozitate şi perseverenţă şi în care foloseşte mult tot ce a învăţat în anii de studii universitare. Lavinia Cosneanu consideră că o reuşită în profesie are totdeauna la bază cunoştinţele solide dobândite pe timpul facultăţii. Ea a îndemnat la perseverenţă, seriozitate şi multă muncă, considerând că acestea sunt principalele condiţii pentru drumul către o carieră de succes.

Beneficii pentru studenţi
Managerul de proiect, Ştefan Ghimişi , doreşte ca prin acest proiect susţinut de Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu  studenţii să-şi cunoască mai bine calităţile pe care le au, competenţele profesionale dar şi cele transversale de tipul: iniţiativă, implicare, lucru în echipă, comunicare, atitudine pozitivă şi altele. Studenţii pot deveni mai angajabili dacă participă la acest proiect în care se doreste îmbinarea utilului cu plîcutul.
Pagina web a proiectului este: www.cariera.uvt.ro.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here