Şedinţele festive se ţin lanţ

169

sedinta festiva2Prefectura Gorj a organizat ieri două şedinţe, ultimele din acest an, astfel că nu prea au fost multe de discutat, ele având un aer de sărbătoare. Prima şedinţă a fost cea de Colegiu Prefectural unde au fost invitaţi şefii instituţiilor din subordinea Prefecturii şi care, o parte dintre ei au amintit momente din anul care tocmai se încheie.

Ultima şedinţă de Colegiu Prefectural a fost deschisă cu o suită de colinde, interpretate de Roxana Croitoru, elevă a Colegiului „Spiru Haret”, care, la numai 11 ani, deţine premii importante la diverse festivaluri şi a scos un CD propriu cu muzică populară. Fetiţa a fost aplaudată şi felicitată de prefectul Liviu Andrei. Seria colindelor a fost continuată de un grup de copii de la Palatul Copiilor, secţia Canto, care i-au încântat pe şefii deconcentratelor cu mai multe cântece menite să evoce spiritul sărbătorilor de iarnă. Primul care a spart gheaţa şi a vorbit despre anul 2011 a fost Liviu Dumitraşcu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. „Ne aflăm acum la sfârşitul unui an deosebit de greu. Pot spune că faţă de anul 2010, în anul curent a crescut cu 80% numărul intervenţiilor, şi, din păcate, cu acelaşi procent au crescut incendiile şi arderile necontrolate. Din fericire, nu au fost victime în urma arderilor necontrolate, şi în timpul intervenţiilor am reuşit să salvăm 60 de persoane, dintre care 9 copii, precum şi bunuri de peste 25 de milioane de lei. Îmi doresc şi pentru noul an o bună colaborare cu toate instituţiile judeţene, care ne dau o mână de ajutor în combaterea şi eliminarea situaţiilor de urgenţă”, a declarat Liviu Dumitraşcu.

2012, cu speranţă

sedinta festiva1De asemenea, Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Liviu Andrei şi subprefectul Marcel Romanescu, au transmis mesajele lor pentru noul an, toţi dorindu-şi un an mai bun, bună cooperare între instituţii şi transparenţă la nivelul acestora din urmă. La final, alături de şefii de judeţ, directorii instituţiilor deconcentrate au închinat un pahar de şampanie şi şi-au făcut urări de bine pentru noul an. Cea de-a doua şedinţă cu iz festiv a fost cea a membrilor Comitetului de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj. Şedinţa a fost prezidată de prefectul Liviu Andrei care a spus că îşi doreşte şi în 2012 să păstreze aceste şedinţe, problemele vârstnicilor din judeţ aflându-se în continuare pe agenda sa. Şi subprefectul Marcel Romanescu a declarat că anul acesta a fost constituit un foarte bun parteneriat între Prefectură şi vârstnici şi a promis că instituţia pe care o reprezintă va înţelege şi în noul an problemele prin care trec persoanele de vârsta a treia din judeţ. Membrii Comitetului au avut ocazia să fie şi colindaţi de către un grup de colindători de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, care, după prestaţia lor, reprezentanţii Prefecturii le-au oferit plăsuţe cu cadouri.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here