Şedinţă festivă pentru consilierii municipali târgujieni (VIDEO)

198

festiva1Membrii Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu s-au reunit ieri la orele prânzului într-o şedinţă festivă cu ocazia Zilelor Municipiului. Aceştia au avut doar două proiecte pe ordinea de zi, au ascultat alocuţiunea edilului Florin Cârciumaru, iar la sfârşit au stat drepţi pentru a asculta şi chiar intona Imnul Municipiului.

Consilierii municipali s-au reunit ieri într-o şedinţă festivă, care a luat amploare datorită numărului mare de invitaţi. De la oameni de cultură, până festiva2la foşti primari şi secretari de municipiu, la parlamentari gorjeni şi oameni de seamă ai judeţului, toţi au fost prezenţi ieri la sediul Palatului Administrativ din Târgu-Jiu unde a avut loc şedinţa festivă de Consiliu Local, organizată cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Zilelor Municipiului, eveniment ce se va încheia duminică, 22 mai. Fiecare consilier a primit din partea Primăriei Târgu-Jiu câte o plasă cu ziarul administraţiei locale, un pix cu însemnele Zilelor Municipiului, precum şi programul evenimentului. La începutul şedinţei, consilierii şi invitaţii s-au ridicat pentru a asculta imnul municipiului Târgu-Jiu, imn care s-a repetat şi la final de întrunire.

Alocuţiuni la zi mare

După aprobarea celor două proiecte de pe ordinea de zi, primarul Florin Cârciumaru a rostit o alocuţiune cu privire la dezvoltarea care a “suferit-o” oraşul în ultimii ani, precum şi eficienţa serviciilor din cadrul instituţiei. “Nu este o zi în care am putut doar face un bilanţ, ci o zi în care ne-am luat şi noi angajamente privind dezvoltarea municipiului”, a precizat edilul. “Târgu-Jiul merge cu paşi sănătoşi către un oraş European. Constantin Brâncuşi este primul care a deschis calea spre lume pentru oraşul nostru prin lucrările sale. Însă dezvoltarea actuală a municipiului nu ar fi fost posibilă fără instituţiile de cultură care au reuşit să scoată foarte bine în evidenţă frumuseţile culturale ale acestui municipiu”, a declarat prefectul de Gorj, Liviu Andrei, şi el prezent la şedinţă, ca şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Declaraţi cetăţeni de onoare

În cadrul şedinţei festive de ieri, Florin Saioc şi George Brăiloiu au primit diploma de cetăţeni de onoare ai municipiului Târgu-Jiu, pentru întreaga activitate desfăşurată în şi pentru oraşul lui Brâncuşi. George Brăiloiu este gorjenul născut în Roşia de Jiu care a cunoscut celebritatea datorită faptului că a cumpărat întreaga colecţie de manuscrise a lui Emil Cioran, licitată la Paris. Acesta nu a putut fi prezent spre a-şi ridica diploma însă conducerea administraţiei locale va avea grijă ca distincţia să ajungă la el. Celălalt numit cetăţean de onoare este Florin Saioc, un poet trecut de 80 de ani, născut în judeţul Teleorman şi stabilit de zece ani de zile în municipiul Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

{youtube}xzlW7z724Uk{/youtube}

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here