Ședință cu primarii pentru microbuzele școlare

1306

Consiliul Județean Gorj a organizat marți, 28 februarie, o întâlnire de lucru cu reprezentanții legali ai autoritãților publice locale, beneficiare de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județ.
Contractul pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare de 16+1 locuri a fost semnat în 12 februarie 2024, valoarea totalã a proiectului fiind de peste 36 de milioane de lei, inclusiv TVA.
Un pas important în implementarea proiectului îl constituie urgentarea montãrii stațiilor de încãrcare, de cãtre fiecare autoritate publicã localã care va beneficia de microbuze, având în vedere cã termenul pentru punerea acestora în funcțiune este destul de scurt, respectiv 31 mai 2024.
Obiectivul proiectului vizeazã îmbunãtãțirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precãdere pentru elevii din zonele izolate, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.
„Conform prevederilor Ghidului solicitantului, beneficiarii eligibili au emis hotărâri de Consiliu Local, prin care și-au asumat angajamentul de a amplasa o stație de încărcare pe raza U.A.T.-ului, până cel mai târziu la data de 31.08.2024. Având în vedere că, termenul de livrare a microbuzelor electrice, conform contractului de furnizare, este mult mai scurt (n.red. 150 zile de la data semnării contractului), în cadrul ședinței de lucru, participanților le-au fost puse la dispoziție caracteristici tehnice pentru montarea stațiilor de încărcare, cu adresabilitatea de a fi realizate până cel târziu la data de 31.05.2024, în caz contrar, existând posibilitatea atribuirii microbuzului electric unui alt beneficiar eligibil care a obținut un punctaj mai mic”, transmite Consiliul Județean Gorj.
Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliențã al României. Prin implementarea acestuia se urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here