Secție de votare, amenajată printre ruine la Padeș! A plouat peste tavanul secției, în școala fără acoperiș

1182

Secția de votare nr.256 din Padeș, la care au fost arondați, duminică, locuitorii cu drept de vot din satele Apa Neagră, Padeș, Văieni a fost amenajată la parterul Școlii Gimnaziale din comună, unitate care se află în reabilitare de luni bune, neavând acoperiș încă din vara acestui an. În secție, membrii au stat cu umbrele lângă ei, a declarat Dan Morega, fostul deputat, care și-a exercitat ieri, votul la alegerile prezidențiale, chiar în această secție de votare. Fostul politician s-a arătat revoltat de nepăsarea autorităților locale privind distrugerea clădirii, dar și a amenajării deplorabile a procesului electoral în acest spațiu abandonat, chiar dacă peste sala de clasă respectivă s-a pus în ultimele zile izolație, iar încăperea a fost zugrăvită. Morega crede că secția de votare 256 se putea amenaja fără probleme, cu cheltuieli minime, în căminul cultural lăsat și el în paragină.

În secția amenajată în școala gimnazială din Padeș, unitate aflată în reabilitare și fără acoperiș, au fost arondați în jur de peste 1200 de cetățeni, din cele trei sate ale comunei Padeș. Sala de clasă aleasă de autorități pentru amenajarea spațiului arăta, cu doar două zile înainte de scrutin, deplorabil, lucru sesizat de consilierul local Cristian Elena. Acesta a postat fotografii pe pagina sa de socializare, arătând o viitoare secție de votare cu tavanul afectat de igrasie, cu o instalație electrică improvizată, fără mochetă și cu câteva bănci puse în poziții nefirești, comentând totodată, în termeni duri, condițiile de funcționare improprii ale secției ce urma să se deschidă a doua zi, aici fiind a fi aduși sacii cu buletine.

Haos cu o zi înainte de funcționarea secției
,,Amenajarea secțiilor de votare, conform prevederilor legii, este atributul și obligația administrației locale, astfel încât, cetățeanul, electorul să simtă că este respectat, iar administrația merită încrederea acestuia. În fotografiile alăturate este redată calea de acces și locul unde va funcționa secția de votare nr. 257 din satul Padeș. Se poate observa că această secție este în aceeași locație, doar că, condițiile de funcționare sunt improprii și în neconcordanță cu cerințele legii. Față de aceste aspecte, din timp, personal am informat pe primarul Serafim Antonie, lucru certificat în unul din procesele verbale de ședință al consiliului local, având în vedere că locația este într-un haos de șantier, să schimbe în termen legal locul de funcționare al acestei secții de votare, pentru că, după cum puteți constata și dumneavoastră stimați cetățeni, Școala Gimnazială Padeș, ca urmare a dezinteresului manifestat de această administrație, este într-un continuu șantier, și, mai ales că, urmează un an electoral foarte important pentru soarta țării și a comunei noastre”, a postat consilierul PMP, Cristian Elena, pe 8 noiembrie.
Cert este că cele anunțate de alesul local vineri au băgat în priză conducerea primăriei, motiv pentru care pe 9 noiembrie s-a izolat sala de clasă în cauză, chiar dacă afară ploua, iar clădirea nu are acoperiș și s-a și zugrăvit clasa, deși tavanul era ud și parțial distrus. Pe jos s-a amplasat la foc automat o mochetă.

Spoiala din secția 256, criticată de Morega!
Organizarea secției în școala dezafectată nu a fost trecută cu vederea de fostul deputat, Dan Morega, care a votat duminică tocmai în această secție de votare. Morega este de părere că reabilitarea spațiului s-a făcut la palme, iar membrii i-au spus că dacă plouă afară, plouă și în interiorul spațiului. Ieri la Padeș, ca în mai tot județul, s-au înregistrat precipitații.
,,Padeșenii și-au votat, duminică, președintele într-o locație distrusă, pentru un tun de 20 de miliarde pe care cei care conduc l-au tras acolo, și la mică distanță de un cămin lăsat și el în paragină din cauza acelorași interese. Am fost șocat când am văzut că secția s-a organizat și anul acesta în școala dezafectată, deoarece se puteau găsi și alte variante. De asta, i-am întrebat pe câțiva membrii din secția respectivă, când mi-am exercitat dreptul de vot, dacă îi plouă, deoarece am văzut la intrare o mochetă care era îmbibată de apă? Mi-au răspuns, mai în glumă, mai în serios, că atunci când plouă afară, plouă și în interiorul secției de votare, dar ei sunt pregătiți că aveau umbrele. Am plecat de acolo cu lehamite, sentimentul fiind pentru cei care au condus comuna până în prezent, că au avut bani, dar i-au furat fără noimă”, a spus Morega.
Cristian Elena, consilier în secția respectivă de votare, a declarat că și condițiile din secție au fost acceptabile, în interior fiind căldură și deloc umiditate, deși spațiul nu avea acoperiș, plafonul fiind acoperit cu o izolație proaspătă.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here