Secție de fotbal la CSM

838

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu a anunțat, miercuri, că-și va extinde domeniul de activitate. La începutul lunii viitoare, va lua ființă secția de fotbal. Dorința era una mai veche a directortului Robert Bălăeț, care vine din acest fenomen. De altfel, și edilul Marcel Romanescu a declarat, în repetate rânduri, că vrea ca Primăria Târgu Jiu să iasă din AGA de la Pandurii, și să sprijine CSM-ul în demersurile de a avea secție de fotbal. Entitatea sportivă va porni la drum cu grupe de juniori născuți în 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015.
“Având în vedere faptul că orașul Târgu Jiu a avut tot timpul copii talentaţi și o deschidere largă spre fenomenul fotbalistic, CSM Târgu Jiu, prin noua secție de fotbal, le dă posibilitatea copiilor din Târgu Jiu și județul Gorj, care vor să practice fotbalul, să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu profesionist, bine organizat, sub supravegherea celor mai buni antrenori și cu o bază sportivă excepțională. La fel ca în cazul grupelor de copii de la celelalte secții ale clubului, și la noua secție de fotbal, antrenorii care se vor ocupa de grupele de juniori vor pune accentul pe iniţierea, formarea, dezvoltarea şi pregătirea tinerilor jucători de fotbal pentru marea performanţă. Proiectul ce pornește acum este ca dintre acești copii să îi putem alege în scurt timp pe cei care vor forma viitoarea echipă de seniori a CSM Târgu Jiu! După data de 1 iulie, reprezentanții clubului nostru vor avea întâlniri și discuții cu copiii și părinţii urmând a le va fi prezentat noul proiectul fotbalistic juvenil. Ulterior, copiii înscriși vor fi invitați să vină la preselecții și selecții. Între timp, oficialii clubului fac toate demersurile necesare ca juniorii să intre în competiţiile oficiale din această toamnă”, a scris csmtargujiu.ro.
De altfel, primarul Marcel Romanescu anunța, încă de anul trecut, că își dorește un expert sportiv pentru secția de fotbal, care să selecteze mai mulți antrenori.
„Se va face o selecţie, în urma unui concurs pe postul de expert pe fotbal şi, ulterior, vor fi selectaţi antrenorii care pot să facă performanţă la CSM pe această secţie de fotbal.
Ne bazăm în primul rând pe resursa umană de la Târgu Jiu, respectiv pe copiii din Târgu Jiu şi pe antrenorii care au putut să facă performanţă în anii trecuţi la cluburile private şi nu numai, pentru că sunt antrenori care şi-au desfăşurat activitatea şi la cluburile de seniori existente pe raza judeţului Gorj”, preciza Romanescu.
La CSM există deja secții de handbal, baschet, lupte, box și atletism.
Cătălin Pasăre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here