Secția Ortopedie-Traumatologie din cadrul SJU Târgu-Jiu, extinsă și modernizată cu fonduri de la Consiliul Județean și cu sprijinul sponsorilor

2950

Secția Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a împlinit 36 de ani de existență. Cu acest prilej, a fost inaugurată extinderea secției, finanțată de către Consiliul Județean Gorj, precum și reabilitarea Blocului Operator, care s-a realizat cu finanțare privată. Dr. Bogdan Niculescu, medic-șef secție Ortopedie-Traumatologie, a mărturisit că toate aceste eforturi au drept scop eliminarea infecțiilor intraspitalicești, precum și îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite pacienților.

La ora actuală, în cifre, Secția Ortopedie-Traumatologie se prezintă astfel: 48 de paturi, trei săli de operație, cinci medici primari, doi medici specialiști; 3000 de internări anual, zece mii de consultații în cabinetul din Policlinică și aproximativ 1500 de intervenții chirurgicale. “Pentru cei trei mii de pacienți ne luptăm să asigurăm condiții foarte bune și să nu avem infecții intraspitalicești. Ca și activitate, executăm artroplastii, chirurgie artroscopică, toate tipurile de fracturi, foarte multe diformități osoase. Am realizat toate aceste modernizări pentru a putea intra și în Programul de transplant osos, aceasta fiind ținta noastră, atât pentru implantarea, cât și pentru recoltarea unor grefe provenite de la Banca de os. Pe viitor, sperăm la posibilitatea unei chirurgii a bazinului la pacienții politraumatizați, iar în momentul în care vom avea un neurochirurg sperăm să realizăm și chirurgia coloanei și să ne împărțim pe supra-specializări, pentru că acesta este viitorul. Avem acum doi medici tineri, pe care sper să îi direcționez pe cele două supraspecializări: fie chirurgia mâinii, fie chirurgia umărului sau a membrului superior, pentru că acesta va fi viitorul ortopedie: o supra-specializare către o direcție”, a confirmat Dr. Bogdan Niculescu, medic-șef secție Ortopedie-Traumatologie.

Ortopedia, cea mai modernă secție a SJU Târgu-Jiu
Timp de două luni s-a lucrat intens pentru extinderea și modernizarea Secției Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Investiția a fost finanțată de către Consiliul Județean Gorj, iar blocul operator a fost modernizat cu sprijinul unor oameni de afaceri. Cu toții s-au declarat mulțumiți de modul în care arată acum secția. La inaugurarea Ortopediei au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și sponsori. “Am văzut o lucrare bună, executată în mod corespunzător de către un om de suflet, pentru că s-a lucrat continuu, pe timp de noapte, pentru a nu fi deranjați pacienții. (…) Cu siguranță, vom reuși să continuăm investițiile în sănătate, pentru că nu e un moft, ci o necesitate” a precizat Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Ion Călinoiu, fostul președinte al CJ Gorj, a afirmat că meritul principal pentru această realizare îi revine medicului șef de secție: „m-am bucurat când în secția de ortopedie a venit doctorul Bogdan Niculescu. Iată că omul sfințește locul! Doctorul Niculescu a reușit să atragă sponsori, să atragă simpatia colegilor și a reușit să fie iubit de toți pacienții”.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Ciprian Florescu a subliniat că „este un moment deosebit al vieții medicale din județul Gorj. Mii de felicitări, pentru că obiectivul pe care l-ați realizat este de mare anvergură și o performanță”.
Prezent la eveniment a fost și deputatul Mihai Weber. „Mă bucur că am participat astăzi la inaugurarea unei secții care ridică actul medical la standarde înalte. Beneficiari sunt toți gorjenii. Ne dorim bunăstare și ne dorim condiții medicale la înalte standarde”, a declarat deputatul Weber.
Între oameni de bine care au participat la îmbunătățirea condițiilor de pe Secția Ortopedie-Traumatologie se regăseșțe și Viorel David, directorul Artego Târgu-Jiu, care a spus că „totul este posibil. Imposibilul a fost inventat de om, dar tot el poate să spună că imposibil minus unu este posibil. Până la urmă, tot ce s-a întâmplat la ortopedie este datorită sufletului unui medic, dar și al fostului președinte al Consiliului Județean, care s-a luptat pentru a aduce o valoare (n.r.: dr. Bogdan Niculescu) în Târgu-Jiu; valorile pleacă pentru că noi nu suntem capabili să ținem copiii noștri în Târgu-Jiu. Gorjul este o zonă excepțională din punct de vedere al capacităților intelectuale. Domnul doctor a venit aici întâmplător, dar dacă există suflet, orice este posibil”.
Lista sponsorilor care au contribuit la modernizarea blocului operator al Secției Ortopedie-Traumatologie se regăsește la intrare în zona sălilor de operație. „Pentru sponsorii respectivi sunt disponibil 24 de ore din 24, dacă au vreo problemă, pentru că dânșii au făcut un efort financiar pentru această secție. Eu, personal, consider că este de bun simt să stau la dispoziția lor, deoarece aceasta este normalitatea.”, a mărturisit dr. Bogdan Niculescu, medic-șef Secție Ortopedie-Traumatologie.
În total, pentru extinderea secției și modernizarea blocului operator, s-au cheltuit aproximativ 8 miliarde de lei vechi. La ora actuală, Ortopedia este cea mai modernă secție a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here