Secția Medicală I a fost redeschisă! Vezi de la cine a pornit focarul!

658

Începând de ieri a fost reluata activitatea la
nivelul sectie Medicina Interna I de la locatia din strada Progresului (Spitalul 700). Anunțul a fost făcut de conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

In urma anchetei epidemiologice efectuate de serviciul SPIAM “se considera ca sursa potențială a declansarii focarului un pacient in varsa de 66 ani de sex masculin si care, probabil se afla in perioada de incubatie a virusului, internat in data de 18.01.2021 (…) acesta avand un rezultat negativ RT-PCR SARS-COV-2 in data de 19.01.2021, fiind ulterior transferat in sectie, in salon comun cu alti pacienti”. La nivelul sectiei a fost efectuata dezinfectia de nivel inalt conform recomandărilor initiale, iar pacientii care au fost externati in perioada imediat urmatoare depistarii focarului au fost sfatuiti sa se testeze in cazul aparitiei simptomelor, conform metodologiei aflate in vigoare și recomandarilor INSP. De asemenea au fost efectuate urmatoarele recomandari pentru reducerea riscului aparitiei unui nou focar COVID-19:
• sa se evite supraaglomerearea saloanelor cu respectarea distantei de minim 2 m intre paturi
• retestarea pacientilor cu test RT-PCR initial negativ in cazul persistente simptomatologie la 48 h de la internare
• instruirea corespunzatoare a pacientilor privind purtarea mastii de protectie, igiena si dezinfecția frecventa a mâinilor, pastrarea distantei fata de alti pacienti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here