Secretarul Jianu a încasat 13.000 de lei sporuri NECUVENITE! Primarul Romanescu, dat în judecată, după ce a dispus recuperarea banilor

256

Secretarul municipiului Târgu-Jiu, Grigore Jianu, a acționat în judecată, la începutul acestei săptămâni, Instituția Primarului, adică pe Marcel Romanescu în persoană, după ce, printr-o dispoziție, edilul a dispus recuperarea unei sume reprezentând sporuri încasate necuvenit de acesta. Cu toate că există o decizie definitivă a judecătorilor care au dat dreptate Instituției Prefectului Județului Gorj ce apreciase, în urma controlului de legalitate, că două articole dintr-o hotărâre a Consiliului Local Târgu-Jiu, prin care se stabiliseră salariile de bază ale funcționarilor din Primăria Târgu-Jiu și instituțiile subordonate legislativului local, contravin legii, Jianu a contestat dispoziția primarului la Tribunalul Gorj, procesul fiind în faza preliminară.

Hotărâre a Consiliului Local Târgu-Jiu, anulată parțial
Consilierii locali au aprobat, în luna iulie a anului trecut, o hotărâre prin care au fost stabilite salariile de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din Primăria Târgu-Jiu și instituțiile subordonate Consiliului local. În urma controlului de legalitate, Instituția Prefectului Județului Gorj a apreciat că două dintre articolele cuprinse în acea hotărâre contravin legislației aflate în vigoare. Era vorba de punctele care reglementau un spor de dificultate în cuantum de 50% din salariul de bază, pentru persoanele care au fost desemnate să facă parte din Comisia locală privind stabilirea dreptului de proprietate a terenurilor, respectiv o majorare cu 10% pentru cei care au fost desemnați să efectueze operațiuni în Registrul electoral. În aceste condiții Instituția Prefectului a acționat în instanță pentru anularea parțială a acelei hotărâri a Consiliului Local Târgu-Jiu, iar în luna iulie a acestui an, judecătorii au decis, definitiv, anularea celor două puncte, considerând acordarea sporurilor menționate anterior ca fiind nelegală.

Jianu nu și-a dat avizul pe dispoziția care-i afecta bugetul personal
Timp de șase luni, din iulie 2017, de la aprobarea hotărârii Consiliului Local Târgu-Jiu și până în luna decembrie, când Prefectura Gorj a stabilit că cele două sporuri au fost acordate nelegal, secretarul Grigore Jianu a încasat 13.144 de lei.În luna august a.c, după pronunțarea soluției definitive de către Curtea de Apel Craiova, primarul Marcel Romanescu a dispus recuperarea acestei sume de la secretarul municipiului. Dispoziția este semnată doar de primarul Romanescu, pe document neregăsindu-se viza de legalitate a secretarului Jianu. Inițial, acesta a făcut plângere prealabilă împotriva dispoziției primarului, iar luni, 22 octombrie a.c, a atacat-o la Tribunalul Gorj, sperând ca instanța de contencios administrativ să-i dea câștig de cauză și să nu fie obligat să returneze cei 13.144 de lei încasați necuvenit.Trebuie spus că secretarul Grigore Jianu încasează o indemnizație lunară de 11.500 de lei, la care se adaugă alți 1.725 de lei, reprezentând spor de condiții vătămătoare.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here