Secretarul de stat Vișan și Corpul de Control al Premierului, în verificare la SE Rovinari!

379

În cursul zilei de vineri, Doru Vișan, secretarul de stat din Ministerul Energiei, a fost văzut intrând pe poarta SE Rovinari, locul unde, cu doar o zi în urmă, a fost și reprezentanții din Corpul de Control al premierului Dăncilă. Evenimentul a coincis cu oprirea grupului 4 al termocentralei, din lipsă de cărbune, acesta urmând a fi repornit abia pe 10 februarie, se vehiculează în unitatea energetică. Nu este un secret că acest organism de verificare are în vedere situația stocurilor din cadrul unităților miniere ale CEO.

Reprezentanții Corpului de Control al CE Oltenia și-au făcut treaba atât la executiv, cât și în teren, luând la picior carierele companiei și chiar termocentralele. Joi, echipa de control ar fi trecut poarta SE Rovinari, iar până la finalul săptămânii trecute ar fi bătut și mai multe cariere pentru ca verificatorii să vadă cu ochii lor stocurile de cărbune. Situația nu este prea roz, spun angajați din minerit, mai ales că lignitul este destul de puțin în stocuri, spre deloc, iar oprirea blocului de la Rovinari a demonstrat că în funcționarea termocentralelor există probleme și lipsuri de cărbune.
Pentru funcționarea unui grup la o termocentrală se folosește o cantitate impresionantă de cărbune, în funcție de calitatea acestuia. Dacă un grup are șase mori, numai pentru alimentarea uneia se folosesc 100 de tone/oră. La Rovinari funcționează de obicei cu patru mori din șase. Oprirea unui grup arată și astfel că cantitatea necesară pentru jumătate din morile sale este inexistentă, lucru luat în calcul de Corpul de Control. În cursul zilei de luni, CEO a anunțat un briefing de presă vizavi de deblocarea negocierilor cu chinezii pentru realizarea unui nou grup la Rovinari.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here