Secretarul de stat Vișan își promovează consătenii în conducerea CEO

734

Numirea ca secretar de stat în Ministerul Energiei a lui Doru Vișan, fostul director al Electrocentralei Paroșeni din cadrul CE Hunedoara, gorjean de la Ciuperceni, a reaprins dorința de ascensiune a amicilor și consătenilor săi, dați afară sau trecuți în linia a doua în CEO.
Deja unul dintre prietenii apropiați ai secretarului de stat, Dumitru Iacob, a fost promovat, recent, în conducerea executivă a companiei energetice, ca șef de direcție, iar un altul, Ion Răuț, așteaptă pe turnantă reînscăunarea într-o funcție importantă.
Readucerea lui Răuț în companie îl poate ajuta pe “domn’ profesor” să-și refacă stocul de documente epuizat în desele vizite la Direcția Județeană Gorj a SRI, după ce a fost ejectat din CEO.

Iacob, rezolvat
Reorganizarea Complexului Energetic Oltenia i-a venit ca o mănușă lui Dumitru Iacob, exilat director adjunct al ELCFU Motru de câțiva ani. Consătean, la Ciuperceni, cu secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, și gazdă primitoare a demnitarului, în apartamentul său din Târgu-Jiu, când acesta vine în vizită la CEO, Iacob a fost numit, recent, director al Direcției Servicii-Suport.
Practic, Dumitru Iacob a fost plasat direct în conducerea executivă a CEO prin prisma funcției ocupate la vârful structurii create special pentru el în cadrul companiei.
Din declarațiile de avere ale celor doi, reiese, în mod evident faptul că Iacob și Vișan dețin proprietăți la Ciuperceni, iar surse apropiate acestora confirmă vechea lor prietenie.

Mai bine de cinci ani a așteptat Iacob să acceadă într-o funcție importantă la nivelul companiei energetice, după ce, în octombrie 2011, propulsarea sa, cu sprijin politic, în poziția de director general adjunct al fostului CE Turceni, a eșuat. La acea vreme, Iacob era prim-vicepreședinte al UNPR Gorj și director al Direcţiei de Exploatare, Transporturi şi Servicii din cadrul complexului. Protocolul de colaborare PDL-UNPR a fost resortul care l-a împins, scriptic doar, până în fotoliul de director general adjunct, numai că intervenția ministrului Economiei de la acea vreme, Ion Ariton, a făcut ca demersul liderilor politici locali de impunere a acestuia în postul de conducere să nu reușească.

Urmează Răuț
Locul lui Dumitru Iacob, ca director al Direcţiei de Exploatare, Transporturi şi Servicii urma să fie ocupat, după promovarea acestuia, de Ion Răuț, care deținea poziția de șef al Corpului de Control al CE Turceni, numai că decizia ministrului Ariton le-a încurcat planurile.
Potrivit unor surse apropiate de conducerea CEO, Ion Răuț își dorește revenirea în companie, după ce, în urmă cu un an și-a încetat raporturile de muncă cu aceasta, din cauză că orgoliul său nu a suportat retrogradarea din funcția de director în cea de șef serviciu.
Conform surselor citate, de data asta, resortul revenirii lui ”domn profesor” la CEO este același Doru Vișan, secretarul de stat de la Energie. De altfel, Răuț a recunoscut public că a purtat unele discuții cu acesta, mai ales că se cunosc din copilărie. “Din întâmplare, știți că e consăteanul meu și, cumva, în copilărie ne întâlneam des, des. Ne știm de pe la 4-5 ani”, a afirmat Răuț într-o emisiune la un post local de televiziune.

Răuț, în misiune la CEO
Ce ar însemna revenirea lui Răuț în companie, în contextul în care, toate proiectele care i-au fost încredințate au eșuat sau au generat dispute, controverse și tensiuni în CEO?

Trebuie spus că, în toamna anului 2015, când managerul de atunci al CEO a decis să transforme Direcția de pază și securitate în serviciu, Răuț a reacționat public împotriva lui Ciurel, care îndrăznise să-i tragă scaunul de director de sub șezut, pentru că nu a reușit să dezvolte proiectul pazei proprii, și să-i dea unul de șef serviciu. Din acel moment, Răuț a mutat disputa cu Ciurel în spațiul public unde-i arunca, frecvent, mesaje subliminale fostului manager. De altfel, în ziua în care Ciurel a fost demis de la CEO, deși a scris, pe Facebook, că nu-și arogă nici un merit, Răuț și-a încheiat expunerea tot cu un mesaj sugestiv: “Atât am putut, deocamdată, domnule Ciurel”.
La scurt timp după ce a părăsit compania, fostul securist, metamorfozat în specialist în minerit, energie, resurse umane, etc. și-a continuat misiunea, iar vizitele sale la sediul Direcției Județene a SRI au devenit tot mai dese, ca și cum și-ar fi reluat activitatea la vechiul loc de muncă. Există imagini care îl surprind pe acesta, în primăvara anului trecut, în timp ce își selecta cu grijă documentele, în autoturismul propriu, parcat în apropierea sediului Consiliului Județean Gorj, iar mai apoi le ducea, personal, ofițerilor SRI.

În același timp, pe contul său de Facebook, Răuț dădea de înțeles că au fost demarate o serie de anchete care vizau presupuse nereguli comise în timpul în care compania a fost condusă de Laurențiu Ciurel.
Rămas fără acces la surse, operațiuni și documente, Răuț speră să revină în CEO, cu ajutorul secretarului de stat Vișan, întrucât activitatea sa informativă s-a diluat extrem de mult, la fel ca și credibilitatea în fața singurului ofițer de informații din SRI Gorj care-și făcea timp să-l asculte.
Mihai Popescu

3 COMENTARII

  1. Raut este si va fi un mare patriot, nu a fost lasat sa faca treaba privind apararea patrimoniului companiei, a fost ,,ejectat,, din alt motiv, nu mai aruncati cu noroi in acest om, vedeti rapoartele de activitate din 2014 ale lui Raut si comparati-le cu cele din prezent, noi al asteptam sa vina Director General, doar asa se va face curatenie in aceasta companie.

    • Dal in piz da masii de raut daca si asta e patriot ne am dat dracu!Pai daca jegurile securiste acum sunt patrioti,cred ca ar trebuii ca noi,ceilalti sa emigram in congo

  2. CEO se afla intr-o situatie dezastruoasa, fiind de multa vreme in stare de agonie, avand ca numitor comun: coruptia. Daca salariatii care inca mai lucreaza in aceasta companie, nu realizeaza uriasul pericol la care sunt expusi, in primul rand, in ceea ce priveste siguranta locurilor lor de munca, ca urmare a unei conduceri incompetente, atunci n-au decat sa se confrunte cu crunta realitate. Raut este omul care ar putea schimba radical in bine situatia la CEO. Cine pricepe acest lucru inseamna ca are o gandire rationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here