Secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, sosește in România

268

La invitația ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, va efectua o vizită în România.

Întâlnirile dintre cei doi demnitari sunt programate joi, 5 iunie, la Constanța, prilej cu care vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanța măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaționalizării proiectelor SUA din România, ca și teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Țara Galilor.

La finalul convorbirilor, ministrul Dușa și secretarul Apărării Hagel vor vizita crucisatorul de rachete ghidate USS Vella Gulf (CG 72) ce a parasit in 2 iunie crt. portul Varna/ Bulgaria si urmeaza sa acosteze în Portul Constanța.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, vor face declarații de presă comune.

Hagel isi va incheia turneul in Franta, unde se va intalni cu omologul sau Jean-Yves Le Drian, si va participa la ceremoniile dedicate Debarcarii din Normandia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here