Secretar de stat, în vizită de lucru pe Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu

403

Ovidiu Aurelian Flori, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a ajuns, vineri, la Târgu-Jiu. Acesta a vizitat, împreună cu oficialităţile gorjene şi cu reprezentanţi ai Drumurilor Naţionale, şantierul Variantei de ocolire a municipiului şi a promis că va face demersurile necesare pentru ca lucrările să fie deblocate în două puncte importante, unde au fost sistate în instanță, pe fondul nemulţumirii proprietarilor.

Lucrările pe Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu sunt blocate în mai multe puncte, iar anumite componente din infrastructura şoselei riscă să se degradeze. Construcţia drumului este blocată de proprietarii de case şi de terenuri, nemulţumiţi fiind de preţul oferit de stat drept despăgubire. Pentru a debloca situaţia, a fost organizată o nouă vizită de lucru pe şantierul Variantei de ocolire, prezent la faţa locului fiind şi Ovidiu Aurelian Flori, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. “Am invitat la discuţii şi autorităţile locale şi judeţene, să vedem exact despre ce situaţii este vorba şi planurile parcelare care trebuie să fie puse la dispoziţie. Am sistematizat toate proplemele, le-am luat punctual şi am identificat soluţii cu termen foarte clare şi precise. Cea mai importantă problemă este cea legată de planurile parcelare pe oraşul Bumbeşti-Jiu şi municipiul Târgu-Jiu. Luni va avea loc o întâlnire pe Bumbeşti-Jiu, iar pe Târgu-Jiu este o procedură pentru un culoar sistematic, la care reprezentanţii Primăriei Muncipiului Târgu-Jiu au spus că urmează să se realizeze aceste planuri parcelare”, a declarat secretarul de stat Ovidiu Aurelian Flori.
La discuţii au mai participat şi reprezentanţi primăriilor Târgu-Jiu şi Bumbeşti-Jiu, conducerea Consiliului Judeţean Gorj, prefectul Gheorghe Parschivu, Bogdan Bratu – şeful DRDP Craiova, conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, precum şi reprezentanţi ai constructorului şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Varianta de ocolire, realizată 33%
Reamintim faptul că și Bogdan Bratu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, a verificat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, stadiul de execuție al Variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu.
Stadiul de realizare a proiectului este de peste 33%, însă lucrările înaintează cu dificultate. “Suntem blocați din lipsa planurilor parcelare și nu putem dezmembra proprietățile care fac parte din extravilan și intravilan și automat nici proprietarii care au intravilan și extravilan”, a confirmat Cristian Tudor, reprezentantul SDN Târgu-Jiu.
Proiectul variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune construcţia a 19,957 km de drum, a patru poduri, a opt pasaje şi a trei intersecţii la nivel. Valoarea totală a proiectului este de 96.651.483,87 de lei din care valoarea totală eligibilă este de 74.424.126,80 de lei. Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 85% din valoarea totală eligibilă a Proiectului respectiv 63.260.507,78 de lei, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here