Sechestru pe bunurile SNLO !

130

SNLOO parte dintre bunurile Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) au fost puse ieri sub sechestru de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, la cererea conducerii unităţii miniere. Asta deoarece directorul SNLO, Daniel Burlan, a înţeles că poprirea temporară pe conturile societăţii se poate ridica doar în aceste condiţii.

Conducerea DGFP Gorj a aprobat cererea SNLO şi a suspendat poprirea pe conturi, impusă săptămâna trecută, pentru o perioadă de patru luni de zile, impunând însă, în schimb, măsura sechestrului pe o perioadă similară. Directorul SNLO, Daniel Burlan, a apelat la o măsură disperată pentru a suspenda poprirea pe conturile unităţii, impusă la cererea conducerii Consiliului Judeţean Gorj, la sfârşitul săptămânii trecute. Conştient că o astfel de măsură va stopa golirea conturilor SNLO, ca urmare a datoriilor acumulate de unitate la bugetul de stat, Burlan a căutat o soluţie rapidă pentru a ieşi din acest impas, mizând probabil pe constituirea Electra, companie care ar urma să scape societatea minieră de găurile acumulate în ultimul timp. Cedând, în schimb, o serie de bunuri peste care Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj au pus sechestru, Burlan a primit un răgaz de patru luni de zile pentru a rezolva problema debitelor unităţii miniere.

Datorie de 14 milioane de lei la buget

Directorul DGFP Gorj, Gheorghe Praschivu, confirmă sechestrul pe bunurile SNLO dar refuză să facă publice bunurile pentru care s-a instituit de către instituţie această măsură. ,,La solicitarea SNLO, poprirea conturilor bancare a fost suspendată pentru această unitate. Suspendarea operează pentru patru luni. SNLO a depus la noi o documentaţie pentru ca, în schimb, pentru câteva bunuri să se pună sechestru pe această perioadă.

Nu pot spune despre ce bunuri este vorba, vă asigur însă că valoare acestora depăşeşte valoarea pentru care s-a înfiinţat poprirea”, a declarat directorul Paraschivu.

Datoria în cauză, a SNLO, este de 14 milioane de lei. Dacă în patru luni de zile situaţia SNLO nu se va remedia, Finanţele vor impune, din nou, poprirea pe conturile unităţii miniere, dă asigurări directorul Paraschivu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here