Sechestrată pe munte, într-un conac

306

sechestrata.jpg (3)O gorjeancă de 33 de ani a trecut în noaptea de Bobotează prin clipe de coşmar, după ce un vecin de-al său a sechestrat-o într-un conac situat în zona montană a judeţului. Femeia spune că individul o suspecta că ar întreţine relaţii sexuale cu tatăl lui şi, de aceea, a luat decizia de o închide pe aceasta în

conac, legând uşa de acces cu o sfoară, după ce victima a fost bătută şi lăsată fără telefonul mobil de pe care ar fi putut solicita ajutor.

Nicoleta Loga este din Padeş şi, de un an de zile, viaţa ei este un coşmar. Atunci i-a murit soţul într-un oribil accident de muncă, un buldozer răsturnându-se peste acesta în timp ce îl cobora de pe o platformă, undeva într-o pădure din aceiaşi zonă montană a Padeşului. Femeia a rămas de atunci să aibă grijă de fiul de 16 ani pe care cei doi îl aveau împreună, concomitent ea fiind suspectată de fiul unui vecin că ar fi devenit iubita acestuia. Cosmin Ciorbă are 22 de ani şi, după cum spune femeia, de mai multe ori s-a certat cu aceasta, cerându-i să-i lase tatăl în pace, Loga menţionând însă că nu avea nici un fel de relaţie cu vecinul său. Totul a culminat acum cu sechestrarea pe care femeia a reclamat-o la poliţie.

„Eram la conac pe 5 ianuarie, seara, şi nu am mai coborât până în sat pentru că era frig şi era zăpadă. Am vite acolo, la trei kilometri în munte de la ultima casă din sat şi am decis să rămân peste noapte la conac, pentru că oricum urma să revin în zori. Aproape de miezul nopţii m-am trezit cu el şi cu mama lui la uşa conacului. Ea a rămas afară, nu a zis nimic nicio clipă, iar el a intrat peste mine, m-a luat la bătaie, mi-a luat telefonul şi m-a muşcat de mână în timp ce încercam să sun la 112. Mi-a şi spus după ce m-a bătut şi mi-a luat telefonul că am fost proastă că nu am sunat înainte să intre el peste mine. Vreo două ore şi ceva am fost în situaţia asta şi vă spun că nu era prima dată când se întâmpla să intre peste mine şi să mă certe pentru că aş avea o relaţie cu tatăl lui, deşi i-am explicat că nu e nimic adevărat. Pe la 2.00 şi ceva cred că a plecat din conac, dar la plecare a legat uşa cu o sfoară şi m-a lăsat acolo fără telefon şi singură. Am împins ore în şir de uşă, dar degeaba. De abia dimineaţa am văzut un fel de levier pe care l-am folosit ca să ridic uşa şi s-o scot din ţâţâni. A mai venit şi naşa mea, care, văzând că nu sunt acasă seara, m-a sunat pe telefon. Nu am putut să-i răspund însă că nu mai aveam telefonul, iar ea a intrat la bănuieli. Aşa am ieşit din conac şi imediat am coborât în sat şi m-am dus la Poliţie”, a povestit ieri femeia.

Nicoleta Loga spune că evenimentele de care a avut parte s-au produs la circa două săptămâni după ce vecinul ei s-a angajat în scris în faţa poliţiştilor din comună că o lasă în pace şi nu îi mai face nimic. Lucrurile nu au stat însă deloc aşa, iar acum tânărul a ajuns în arestul IPJ Gorj, fiind reţinut pentru 24 de ore, imediat de cum femeia a depus plângere împotriva lui. „Suspectul a fost depistat la scurt timp de la sesizare, iar în urma primelor cercetări efectuate, poliţiştii au emis pe numele său ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi furt calificat şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Gorj“, spune inspectorul principal Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Individul riscă până la 12 ani de puşcărie dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile ce-i sunt aduse, el fiind prezentat unei instanţe de judecată la Motru pentru a se emite mandat de arestare preventivă pe numele lui, magistraţii stabilind ca suspectul să stea după gratii 20 de zile. Ciorbă n-a vrut să comenteze în nici un fel situaţia în care se află, preferând să urce în duba Poliţiei în tăcere şi fără să manifeste vreun regret pentru cele întâmplate.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here