Sec de Botoșani

294

Pandurii nu știe să piardă oricum, o face doar la scor de forfait! Cu o singură excepție, când a cedat cu 1-0 la Iași, Pandurii a pierdut de fiecare dată, în acest campionat, cu 3-0!

Steaua, Concordia și Botoșaniul sunt echipele care au aplicat corecțiile dureroase trupei lui Edi Iordănescu, meciul cu moldovenii fiind unul în care pandurilor nu le-a ieșit absolut nimic. Cu perspectiva de a urca pe primul loc în clasamentul Ligii 1, fie și pentru doar 24 de ore, Pandurii a intrat pe teren ca o echipă prea sigură pe ea. Trupa lui Cristi Pustai a știut exact ceea ce vrea, matematicianul s-a dovedit a fi și un bun psiholog, i-a “citit” pe gorjeni și le-a dat lovitura foarte repede. După un un-doi între Nicoară și Răduț, finalizat de ultimul cu un șut pe colțul scurt respins de Pleșca, Botoșaniul a dat prima lovitură la Severin. Era minutul 14 și după un corner, Ngadeu s-a înălțat în 6 metri și a reluat cu capul pentru 0-1. Pandurii a plimbat apoi degeaba mingea, a avut o posesie zdrobitoare pe alocuri, însă ocaziile importante de gol au fost mult prea puține pentru o aspirantă la primul loc. În minutul 25 Botoșaniul a ratat o ocazie imensă prin Popovici, al cărui șut din postură de unu la unu cu Mingote a fost respins de portughez. Peste doar trei minute, pe un contraatac al oaspeților, Popovici nu avea să mai rateze după ce Mingote respinsese un șut al lui Hadnagy. Vârful botoșenenilor putea duce scorul la 0-3 încă din minutul 31, dar a șutat imprecis din interiorul careului după o pasă neglijentă a lui Droppa la 30 de metri de propriile buturi. Abia pe finalul primei reprize Pandurii a avut o nouă ocazie importantă, dar șutul lui Momcilovic a fost respins miraculos de Pleșca în minutul 35 pentru ca Droppa, servit de Nistor în careul oaspeților, să trimită pe lângă poartă cu un minut înaintea pauzei închizând astfel poate cea mai slabă repriză a gorjenilor din acest sezon.

Sterili și după pauză
Edi Iordănescu a încercat să schimbe ceva în jocul sterp al echipei sale, acolo unde absența lui Hora s-a resimțit din plin. Nicoară i-a lăsat locul pe teren lui Wellington, pe hârtie un vârf autentic și, teoretic, mai periculos pentru poarta adversă. În fapt, brazilianul și-a semnat practic despărțirea de gruparea gorjeană cu 45 de minute nule. Apărarea Pandurilor a fost șvaițer în continuare, dar Mingote a scos șutul din 8 metri al lui Cabrera, păstrând încă diferența de două goluri pe tabeala stadionului din Severin. Soarta partidei s-ar fi putut schimba, probabil, în minutul 74, când Răduț a centrat bine de pe dreapta, dar Săpunaru a reluat cu capul peste poartă dintr-o poziție favorabilă. Au urmat minute bune de prezență a pandurilor în careul botoșenean sau în preajma acestuia, dar finalizările elevilor lui Iordănescu au fost modeste, fără pericol real pentru moldoveni. După proverbul italian “non c’è due senza tre”, lângă cele două goluri ale primei reprize a venit și cel de-al treilea, marcat tot de oaspeți, în prelungiri, când Mingote a respins în față un șut din lovitură liberă al lui Vașvari, iar Cucu a făcut ca scorul să devină 0-3 în cel de-al patrulea minut al prelungirilor meciului.

Pandurii Târgu Jiu – FC Botoșani 0-3 (0-2)
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 150.
Au marcat: – / Ngadeu (min. 14), Popovici (min. 28), Cucu (min. 90+4)
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Vasco, Filippetto, Momcilovici (min. 82 Grecu) – Săpunaru, Droppa (min. 69 Munteanu) – Ciucur, Nistor, Răduţ – Nicoară (min. 46 Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.
FC Botoşani: Pleşca – Patache, Ngadeu, Miron, Popovici (min. 65 Plămadă) – Cucu, Vaşvari – Fulop, Cabrera, Bordeianu (min. 88 Cordoş) – Hadnagy (min. 41 Ivanovici). Antrenor: Cristi Pustai.
Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Miclos Nagy – Florin Ovidiu Mazilu
Cartonaşe galbene: Filippetto (min. 13), Nistor (min. 22), Săpunaru (min. 64), Momcilovic (min. 68) / Cucu (min. 58), Pleşca (min. 77).

Au rămas doar finale
Pierzând meciul, oportunitatea de a trece pe primul loc, dar și cea de a-și fi asigurat deja prezența în play-off, Pandurii are acum în față cinci meciuri ce se transformă în cinci finale, toate meciurile fiind contra unor echipe din primele șapte, toate contracandidate la un loc în play-off. Gorjenii mai au de jucat în sezonul regulat cu Dinamo și Astra, în 2015, și cu ASA, CSU Craiova și Viitorul, în debutul sezonului de primăvară, meciuri din care mai are nevoie de minim trei puncte pentru a se califica în play-off, prezența între primele șase la finalul sezonului regulat fiind foarte aproape de a le garanta gorjenilor o nouă prezență în cupele europene.

“E un moment greu de digerat. Trebuie să rămânem echilibraţi, cu capul pe umeri, să gestionăm, bine următoarea săptămână şi să aducem echipe pe linia pe care o dorim din toate punctele de vedere, mental, fizic. A fost un joc pierdut din cauza noastră, dar au fost şi momente pe care nu le-am înţeles, s-a permis extrem de mult să se fragmenteze jocul, s-au întârziat repunerile, noi am atacat poziţional şi adversarul a fragmentat jocul, a faultat. La final tragem linie şi noi avem cinci galbene şi adversarul are doar două. Trebuie să nu punem, la supărare, acest rezultat în cârca arbitrului, unul de valoare”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

“Ne aşteptam la un meci foarte greu. Ne-am pregătit să stăm foarte grupaţi, să fim reactivi, să blocăm verticalizările. Am beneficiat şi de absenţa lui Hora, multe meciuri au fost decise de el. Ne-am impus. Este o mare gură de oxigen”, Cristi Pustai, antrenor FC Botoșani.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here