Se va diminua puterea de cumpărare a pensionarilor

531
emil boc si traian basescuO spun cu jenă şi îmbujorat de ruşine că fostul meu student minte şi manipulează cu neruşinare, conştientizând statutul de obedientă obială a circarului Traian Băsescu. Fostul meu student, Emil Boc, minte şi înşală, fraudează şi calomniază în folosul păgubosului său mentor- Traian Băsescu.

M-am întrebat şi mă întreb de unde va scoate premierul bani pentru susţinerea lui Traian Băsescu, individul care recită versuri cu gura până la urechi. Nu cred că această brută perfectă era beat când i-a recitat lui Toni Grecu versuri despre mama moartă şi îngropată în cimitir, când mama lui naturală era în viaţă, era doar bine dispus, aşa că nişte lacrimi au venit de la sine. Premierul, care mâine-poimâine va vărsa şi el lacrimi alături de cel care i-a legat semnul zero de gât, specialist, totuşi, în ordonanţe neconstituţionale a scormonit şi a scos ceva gologani pentru a ,,da” şi pentru susţinerea lui Băsescu în perioada alegerilor prezidenţiale. Din pământ din iarbă verde a scos ceva bănuţi. De unde? Din Trezoreria statului-urmând să-i restituie printr-un alt împrumut. Evident, anul viitor. Adică alt guvern-pentru că acesta, muribund fiind, nu va supravieţui mai mult decât până la instalarea noului preşedinte. Pentru că în condiţiile noii majorităţi parlamentare şi al demiterii actualului guvern prin moţiune de cenzură, o soluţie mai bună nu va fi pentru marinar-decât, Doamne fereşte!-instaurarea pe faţă a unei dictaturi personale cu slugi şi obiele şi mai ponosite psihic şi intelectual.
Şi ce ne mai pregăteşte pentru anul viitor Băsescu şi slugile lui? Ne-a pregătit Legea pensiilor, pe care nici parlamentarii, nici sindicatele, nici pensionarii, nici societăţile civile n-au avut cum şi când s-o dezbată. După ternele şi şubredele explicaţii ale lui Ţâşti-Bâşti, referitoare la prelungirea vâstei de pensionare şi pentru femei până la 65 de ani, aproape toată lumea s-a gândit numai la această problemă- care va fi de major interes în anul 2030. Aşa că, aproape nimeni n-a observat, şmecheria de după perdeaua de fum pestilenţial. Anume, marinarul şi obiala lui, Ţâşti-Bâşti, au decuplat creşterea punctului de pensie de acele 45 de procente din salariul mediu pe economie şi au propus indexarea pensiei în funcţie de creşterea inflaţiei.
Aceasta înseamnă că deşi contribuţia totală la fondul de pensii va creşte odată cu creşterea productivităţii şi, ca urmare, a valorii efective a contribuţiei firmelor şi salariaţilor, pensionarii nu vor beneficia de aceste sporuri, iar puterea lor de cumpărare se va diminua. Mai mult: atât datorită crizei economice, cât şi eforturilor Băncii Naţionale (în primul rând de a reduce inflaţia şi a ţine sub control valoarea leului), inflaţia în România va scădea, va ajunge la inflaţia din UE , pentru a putea trece la adoptarea euro. Adică, inflaţia în România va avea o creştere…negativă, în termeni aritmetici. Ca urmare, ne putem aştepta ca, urmând aceiaşi termeni aritmetici, pensia să aibă o creştere tot negativă. E absurd? O fi;absurdul este dimensiune întregii activităţi a marinarului-nu numai din ultimii cinci ani(Traian Băsescu se tânguie, stropeşte cu lacrimile mincinosului mormântul mamei care trăieşte în Constanţa;acest absurd aruncă, fără ruşine, sticla ori pardesiul în mulţimea adunată să-l aplaude). PDL şi al său Emil Boc aplică pios şi cu sfinţenie absurdele dispoziţii vomate de descreieratul Zeus.
Ca şi cum asta n-ar fi destul, ca şi cum viitoarele reaşezări ale salariilor şi viitoarele creşteri ale şomajului nu ar fi destul de angoasante, absurdul marinar a mai scremut o absurditate subumană, ca să trăim bine. Nu numai că ne-a spus verde în faţă că pe el nu-l doare nici în cot de ieşirea din criză, de planurile anticriză etc., ne-a mai şi avertizat că pregăteşte, pentru anul viitor, creşterea TVA de la 19% la 24-25%, manevră pe care el, demisul Ţâşti-Bâşti, împins de la spate de marinar, o prefera creşterii cotei unice de impozitare. De ce ?-ne întrebăm. De ce să nu crească impozitul pe venit cu patru-şase procente şi să crească TVA? Simplu: pentru că impozitul îl plătesc patronii care n-au dat încă faliment şi salariaţii, adică vreo patru-cinci milioane de oameni-în timp ce TVA plătesc toţi românii, vreo 21-22 milioane de oameni, pentru orice lucru cumpărat, de la un creion, o cutie de chibrituri, o gumă de mestecat, până la produsele de uz casnic, automobile, utilaje pentru întreprinderi-dar şi apă, canal, gaz, electricitate, încălzire, telefon, taxe radio-tv etc. Cel care nu mai este prim-ministru, perpetua obială obedientă a lui Traian Băsescu, falsul specialist în Drept Constituţional avea pe rol o avalanşe de scumpiri după care urma să spunem că deocheata criză pe care o traversăm este o simplă glumiţă. Dacă Băsescu va fi reales ne aşteaptă ani grei şi economico-financiar, şi spiritual, şi moral. Băse vrea răul poporului român.
Am scăpat de o incomensurabilă nenorocire şi calamitate naţională. Guvernul Boc a fost demis- act raţional şi moral. Am scăpat de un guvern al cărui profesionalism tindea spre zero. Emil Boc-demagogul absolut- a lăsat după el o tristă amintire de argat, fără coloană vertebrală, al lui Traian Băsescu. Cu temei O.Goga rostea:,,Celebrităţile urcate pripit în vârful piramidei capătă de obicei ameţeli şi cad”. Emil Boc n-a fost o celebritate, a fost argatul şi obiala obedientă a unui marinar într-o ureche. Cred că aceşti doi inşi-Băsescu şi Boc- nu vor rămâne în memoria colectivă decât ca mincinoşi, circari şi farsori. Efigia lor este identică cu urâtul, răul şi imoralitatea, îi defineşte demagogia şi vanitatea, orgoliul şi persiflarea omului.
Prof.univ.dr.Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here