Se strânge cureaua ! – Cheltuielile Consiliului Judeţean Gorj, mai mici cu 30%

255

calinoiuConsiliul Judeţean Gorj şi-a redus drastic cheltuielile în ultimul an şi continuă să strângă baierele pungii instituţiei pe anumite capitole. Ion Călinoiu, preşedintele acestui for, susţine că în perioada 31 mai 2009-31 mai 2010 cheltuielile instituţiei s-au redus cu 15%, în semestrul următor procentul urmând să crească chiar la 30%.

Criza financiară a determinat conducerea Consiliului Judeţean Gorj să impună, încă de anul trecut, reducerea drastică a cheltuielilor instituţiei. Decizia s-a pus imediat în aplicare şi a avut rezultate. Astfel, din 31 mai 2009 şi până în 31 mai 2010, Consiliul Judeţean a demonstrat că şi-a redus cheltuielile materiale cu 15%, şeful judeţului, Ion Călinoiu anunţând acum că, ,,cureaua” se va strânge şi mai mult, în semestrul următor. Cele mai multe reduceri s-au făcut în ceea ce priveşte achiziţionarea de materiale de curăţenie dar şi pentru încălzire, apă, canal, carburanţi, telefoane şi protocol. “În urma acestei analize am mai stabilit să reducem cheltuielile şi în semestrul doi cu încă 15%, ceea ce înseamnă, per total, o reducere a cheltuielilor cu 30%”, a declarat Călinoiu.

Protocolul, în limitele legii

faximilŞeful judeţului a combătut apoi şi unele acuze apărute în mass-media locală care vehiculau ipoteza potrivit căreia pe cheltuielile de protocol ale instituţiei s-ar deconta şi unele produse interzise.

“Nu se decontează bani pentru ţigări şi alcool, la protocol. Cheltuielile de protocol înseamnă, pur şi simplu, cheltuielile legate de activităţile prin care se reprezintă judeţul în legătură cu delegaţiile. (..) De când sunt preşedinte, poate verifica oricine dacă s-au cheltuit alţi bani, pe protocol, cu altă destinaţie decât cea care merită. Eu spun însă că pe protocol s-au trecut numai produsele acceptate de lege”, a declarat Călinoiu.

Contractele de telefonie, renegociate

Potrivit lui Călinoiu mari reduceri sau realizat şi în privinţa cheltuielilor făcute cu telefoanele. Astfel, susţine şeful judeţului, sumele care se plăteau pentru convorbirile telefonice în instituţie au fost reduse în perioada 31 mai 2009-31 mai 2010, cu 20%.

Astăzi chiar s-au renegociat abonamentele la telefonia fixă şi mobilă din Consiliul Judeţean, ducându-se la o reducere a costurilor cu 40%. Călinoiu susţine că aceste reduceri afectează într-adevăr activitatea instituţiei dar, consideră că este normal ca salariaţii să depună mai mult efort pentru realizarea sarcinilor de serviciu.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here