Se strâng fonduri pentru susținerea vârstnicilor singuri!

1019

Până la 20.000 de persoane vârstnice ar putea primi ajutor prin extinderea serviciilor sociale și a ariei de acoperire a proiectelor dedicate seniorilor, derulate de Fundația Regală Margareta a României. Companiile pot direcționa 20% din impozitul datorat statului pentru susținerea unei cauze sociale, iar persoanele fizice pot înscrie o donație lunară pe www.frmr.ro. Fundația Regală Margareta a României va utiliza fondurile obținute astfel pentru a ajuta persoanele vârstnice care se confruntă cu situații dificile de viață.

,,Distanțarea socială înseamnă pentru multe persoane vârstnice lipsa unui ajutor esențial, cum ar fi cel pentru îngrijirea personală, procurarea alimentelor și medicamentelor, sau chiar absența unui interlocutor. Pentru că numărul celor care caută ajutor este în continuă creştere, Fundația își propune să ajute până la 20.000 de seniori, prin proiectele sale și o rețea de parteneri sociali. Pentru o astfel de susținere, care necesită resurse suplimentare, Fundația apelează la implicarea companiilor și a persoanelor fizice. (…) Companiile din România beneficiază de o importantă facilitate fiscală prin care pot aduce o schimbare pozitivă în societate – direcționarea a 20% din impozitul plătit statului către o cauză socială.
Această sumă poate fi direcționată către Fondul pentru Vârstnici, prin care Fundația Regală Margareta a României gestionează solicitările urgente şi rezolvarea celor mai grave cazuri, la nivel național. Valoarea sponsorizării din partea unei companii poate fi: 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care sunt impozitate pe profit; 20% din impozitul pe venit pentru companiile care sunt impozitate pe venit (microîntreprinderi)”, se arată în comunicatul transmis de Fundația Regală Margareta a României.Fondurile obținute vor fi utilizate de Fundație, în continuare, pentru: identificarea de resurse sau soluții pentru solicitările adresate de vârstnici; facilitarea accesului la servicii de suport, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu; oferirea de consiliere psihologică și sprijin emoțional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialiști; alinarea singurătății pentru vârstnicii care nu mai au familie sau un cerc de suport; facilitarea livrării acasă a medicamentelor sau a cumpărăturilor, prin rețele de voluntari sau ONG-uri locale; susținere și dotări pentru îngrijitorii la domiciliu și asistenții sociali din comunități; ajutor material, prin produse sau tichete sociale; implicarea seniorilor care doresc să redevină activi ca voluntari pentru copii din medii defavorizate. Nu în ultimul rând, parte din aceste fonduri vor fi folosite pentru meniuri festive la domiciliu și organizarea de acțiuni care să le readucă vârstnicilor spiritul Sărbătorilor care se apropie.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here